Frankrike blir først ut med egen versjon av «Skam» - se det første klippet her!

Første sesong av «Skam» er lansert i Frankrike, som dermed er først ut av fem europeiske land som får sin egen versjon av den norske serien.

  • Endret

Den første traileren til den franske utgaven ble sluppet torsdag, og mandag kom første klipp i serien, skriver VG. Det er kanalen France 4 som viser serien i Frankrike.

Første sesong av serien i Norge dreide seg i hovedsak om karakterene Eva (Lisa Teige), Vilde (Ulrikke Falch), Noora (Josefine Frida Pettersen), Sana (Iman Meskini) og Chris (Ina Svenningdal).

I den franske utgaven er Eva byttet ut med Emma Borges (Philippine Stindel), Vilde heter Daphné (Lula Cotton-Frappier), Sana heter Imane B (Assa Aîchi Sylla) og Chris heter Alex (Coline Preher).

I tillegg til skuespillere og navn på karakterer er også noe av bakteppet byttet ut i den franske utgaven. Russetid er ikke lenger en sentral del av serien.

Ellers er formatet noenlunde likt. I det første klippet som er vist av den franske utgaven, ser man hovedsakelig Eva/Emma Borges og Jonas/Yann, som spilles av Léo Daudin.

Klippet avsluttes med låten «Don't Kill My Vibe» av den norske artisten Sigrid Raabe.

I tillegg Frankrike har også Tyskland, Italia, Spania og Nederland inngått avtale med NRK om å lage sin egen versjon av serien. Arbeidet er også i gang med den amerikanske versjonen «Shame».

  • PS! Selve serien blir publisert på nettsidene til France4 - men der ser det ut til å være geoblokkering. Det vil si at du må bruke VPN og fransk server for å kunne se sendingen.
Til toppen