Sjefredaktør  Jon Jacobsen i Fredriksstad Blad.
Sjefredaktør Jon Jacobsen i Fredriksstad Blad. (Foto: Erik Waatland)

Fredriksstad Blad permitterer ansatte

Selgere og ansatte i markedsavdelingen permitteres 50 prosent, skriver avisa selv.

Fredriksstad Blad er siste lokalavis ut i rekken av aviser som må permittere ansatte, som følge av koronakrisa. 

De skriver selv at alle ansatte i markedsavdelingen permitteres 50 prosent. Jon Hasselgård er tillitsvalgt for selgerne i Fredriksstad Blad og sier til avisa at de er fornøyde med den løsningen. 

– Denne løsningen er hva vi håpet på – når det først kom til permittering. Om det hadde vært 100 prosent hadde situasjonen vært ganske annerledes, sier han til Fredriksstad Blad. 

Salgssjef René Bøe sier til avisa at han synes det er trist permitteringer ble nødvendig, men at han mener løsningen er god. 

– Dette er i stor grad tilpasset selgerne selv, understreker han overfor egen avis. 

En rekke Amedia-aviser har meldt om permitteringer av ansatte de siste dagene, blant dem meldte Avisa Nordland på fredag at de permitterer åtte ansatte, Nordlys meldte på mandag at deres markedsavdeling er permittert i femti prosent - det samme gjorde Rana Blad, Ringerikes blad og Romerikes Blad. 

– Det er med tungt hjerte vi har tatt denne avgjørelsen, men også Romerikes Blad må redusere kostnadene for å sikre forsvarlig drift. Grunnen til at RB valgte å gå til såkalt rullerende permitteringer, er at det er en sosial innretning. Det er en måte å fordele byrden på, sa administrerende direktør i Romesrikes Blad, Kristina Fritsvold Nilsen, til egen avis. 

Til toppen