Markus Bailey blir ny programleder for Idol når talentkonkurransen kommer på TV 2 igjen på nyåret.
Markus Bailey blir ny programleder for Idol når talentkonkurransen kommer på TV 2 igjen på nyåret. (Foto: TV 2)

Friskt pust tar over Idol når den niende sesongen skal på skjermen

TV 2s veteran-program tilbake på skjermen i vinter.

Markus Bailey heter Idols neste programleder. I vinter kommer den niende sesongen på skjermen, og det er blitt tolv år siden første sesong i 2003.

Den gang med Thomas Numme og Harald Rønneberg som programledere - og nå 22 år unge Bailey var da bare 10 år gammel.

Markus startet tv-karrieren i barne-tv på NRK, men var i vår aktiv på TV 2 både som deltaker i «Mitt dansecrew» og som backstage-reporter i «The Voice».

- Det som er ekstra gøy med Idol, er jo at jeg får brukt så mange sider av meg selv i programlederrollen. Programmet spenner jo fra de første spente møtene med deltakerne med trøsting og feiring, til den nervepirrende spenningen på dommerutvelgelsen og ikke minst fullt showtrøkk under direktesendingene mot slutten. Det er jo et drømmeprogram å få lov til å boltre seg i, sier Bailey i en pressemelding fra TV 2.

- Det er ingen stor hemmelighet at det blir tøft å hoppe etter Stian, som har gjort en så til de grader god jobb og satt sitt personlige preg på programmet, men jeg skal finne min egen plass i programmet, og gjøre ting på min måte. Jeg skal ikke forsøke å være en «Black Blipp», selv om noen av vennene mine faktisk har kalt meg det tidligere, ler Bailey, ifølge meldingen.

TV 2 sier i meldingen at det var en enkel avgjørelse å sette i gang med en ny sesong av programmet.

- Idol har vært ett av TV 2s viktigste og mest suksessrike programmer gjennom 12 år, og vi gleder oss til å gå i gang med en ny sesong til vinteren. For første gang er det formatutvikler og rettighetshaver Fremantle som skal produsere Idol for oss, og med deres Idol-erfaring fra hele verden, tror jeg dette kan bli en veldig spennende og god sesong!

Til toppen