Stavanger Frp vinklet om en sak fra Rogalands Avis. Senere valgte de å fjerne den. Her ved lokallagsleder Kristoffer Sivertsen.

Frp likte ikke overskriften fra RA, så de delte saken på Facebook med nytt bilde og egen tittel

Stavanger Frp gjorde som Senterpartiet: Fikk saken til å framstå som noe helt annet enn den egentlig handlet om.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Torsdag morgen leste vi om Senterpartiet, som endret tittel og bilde i en artikkel fra Dagbladet for å få den til å framstå som en jubelsak for seg selv, da de delte den på Facebook. 

Dette var RAs opprinnelige sak.

Flere partier har gjort lignende ting før, og torsdag formiddag melder Dagsavisen / Rogalands Avis at Stavanger Frp har gjort akkurat det samme: 

RA hadde laget en sak med tittel Ap om Nasjonal Transportplan: Krever bomjelp, E39 og Rogfast, med bilde av Ap-politiker Torstein Tvedt Solberg. 

Den saken likte ikke Frp, så da de delte saken på sin Facebook-side brukte de muligheten som man har på en side - ikke som privat profil - til å endre tittel, ingress og bilde.

...og slik vinklet Frp saken til.

Frp syntes et bilde av sin egen samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen passet bedre, med denne overskriften: Han mener Ap er lite troverdige. Ap gir få garantier og Ketil-Solvik Olsen mener Ap har vist motsatt. 

Mediekritiker og etikknestor Gunnar Bodahl-Johansen reagerer sterkt:

– Dette er en reell forfalskning. Når leserne kommer til Frps side, får de et inntrykk av at artikkelen ser slik ut. Saken er at RA har vinklet helt annerledes, mener han. 

Etter henvendelse fra avisa valgte Stavanger Frp å fjerne den omtalte lenken. Lokallagsleder Kristoffer Sivertsen erkjenner at dette ikke var uproblematisk. 

Powered by Labrador CMS