Hallvard Flatland fikk i 2014 Gullrutens hederspris.
(Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix)
Hallvard Flatland fikk i 2014 Gullrutens hederspris. (Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix) (Bilde: Hommedal, Marit)

Gammel traver gjør comeback på TV. Hallvard Flatland skal lede lørdagens V75-sending på VGTV og Rikstoto Direkte

- Jeg har alt for lett å si ja. Men dette blir jo bare moro!

Oslo (NTB-Steinar Bjerkmann): TV-veteranen Hallvard Flatland gjør comeback som programleder for travsendinger på norsk fjernsyn i helgen.

59-åringen leder lørdagens V75-sending for VGTV og Rikstoto Direkte.

– Jeg er blitt spurt mange ganger om å være gjest i denne sendingen. Så ofte at jeg til slutt sa at jeg skulle si fra en uke jeg hadde tid. Det har jeg kommende lørdag, og det var folket i Rikstoto som plutselig fikk det for seg at jeg kanskje kunne være programleder.

– Jeg har altfor lett for å si ja ... Men dette blir jo bare moro, sier Flatland til NTB.

Gjesteopptreden

Den tidligere TVNorge-gründeren, som med seerfavoritten «Casino» nærmest tømte gatene for folk tidlig på 1990-tallet, ledet i sin tid en rekke travsendinger både på sin egen kanal og tidligere for både NRK og Janco.

– Jeg sier lett ja. Og trives jo på skjermen. Så dette var lett å takke ja til, sier Flatland om helgens comeback. Trolig blir det med lørdagens gjesteopptreden.

- Kan det bli flere sendinger?

– Det kan jeg ikke tenke meg. Dette er bare å anse som en liten gimmick, svarer den folkekjære programlederen.

Det er 30 år siden Flatlands siste travsending på NRK, men senere holdt han hestesporten varm på TVNorge, blant annet i programmet «Tipsextra».

– Hva byr du på i lørdagens sending?

– Jeg er nok litt mer opptatt av spillet enn de som vanligvis leder disse sendingene. Det er hyggelig med flotte reportasjer, men jeg tror folk flest vil vite hvem som vinner løpene – og ikke så mye hvordan hestene har det hjemme på stallen. Men det blir nok litt av begge deler, sier 59-åringen.

Avviser ikke nye påfunn

V75-omgangen kjøres på Bjerke. Flatland har ikke funnet sin banker i helgen.

– Jeg må se an utviklingen i spillet før jeg bestemmer meg for hvilken banker jeg skal velge. Men Coktail Fortuna, som er dagens største favoritt i øyeblikket, er ingen banker for meg. Det er for øvrig flotte løp sportslig sett på lørdag, og i 3-4 av løpene er det få vinnerkandidater, mener Flatland.

Kanskje får han lurt inn et og annet påfunn i sendingen.

– Vi var en gjeng som eide en bra hest som het Fabianco. En gang den skulle starte, sa jeg til kusken Egil Flenes at han måtte vinke i kamera om han vant. Egil kjørte rett til tet – og vinket da det var en runde igjen. Vant lett, humrer Flatland om sitt beste minne fra travbanen som TV-mann.

I 2013 ble Flatland rammet av alvorlig sykdom. Han har kjempet seg tilbake.

– Jeg lever! Det er det som betyr noe, sier 59-åringen til NTB om helsen.

Til toppen