Redaktør Dag Rønning i Sorgenfri.
Redaktør Dag Rønning i Sorgenfri. (Bilde: Kjersti Lunden Nilsen, Trondheim24)

Gatemagasinet Sorgenfri er 10 år. Det feirer redaktør Dag Rønning og staben med å by enda mer på seg selv

Nå skal redaksjonen gi ut bok og lage utstilling på Folkebiblioteket i Trondheim.

Sorgenfri er et gatemagasin som utgis og selges på gata i Trondheim av vanskeligstilte og rusavhengige. Magasinet ble først utgitt i 2007 og det er Dag Rønning som er redaktør.

27. mai fyller de 10 år og det feires med fest, utstilling og bok - som er laget av 42 forfattere fra regionen, skriver Trondheim24.

– Vi har endret litt på tingene og gjør noe nytt, så vi har byttet papir, og gjort innholdet enda mer visuelt.  Sjelen fra starten er her ennå, og noen av de faste postene. Men vi har valgt å være litt mer åpne og mer transparente nå, vi byr enda litt mer på oss selv, sier redaktør Dag Rønning til nettavisen.

I 2013 manglet Gatemagasinet Sorgenfri over 300.000 kroner for å drive gratisavisa ut året og ble «reddet» av Trondheim kommune, som bladde opp det som trenges for at ikke magasinet skulle gå over ende.

Nå får de et tilskudd fra kommunen på 400 000 kroner i året, og utleieren gir dem redusert leiepris på lokalene. Ellers er det selgerne deres som sørger for inntekten.

Til Trondheim24 forteller Rønning at magasinet har forsøkt å endre seg til å få til mer digital historiefortelling med kortere tekster og nye grafiske artikler.

– Vi har fortsatt med byaktuelle saker og månedens klubb, men vi presenterer det med en ny vri. Vi har kastet noen av de gamle spaltene og gitt de andre en stor ansiktsløftning, sier Rønning til Trondheim24.

Til toppen