(Faksimiler fra Medier24 og Dagens Næringsliv).
(Faksimiler fra Medier24 og Dagens Næringsliv).

Geir Selvik Malthe-Sørenssen siktet for korrupsjon etter å ha jobbet for Christer Tromsdal

Knyttes til komplisert Tromsdal-sak. Uttaler seg til DN onsdag.

Medier24 har flere ganger omtalt at en tidligere journalist er siktet for korrupsjon, for å ha framskaffet dokumenter fra politiet.

En politimann blir også etterforsket av Spesialenheten for politisaker for det samme sakskomplekset.

LES MER i tidligere saker på Medier 24:

Som «halve presse-Norge» har kjent til den siste uka, er den korrupsjonssiktede tidligere journalisten saken gjelder, Geir Selvik Malthe-Sørenssen.

Han er blant annet tidligere krimjournalist i Dagbladet, og nyhetsredaktør i Nettavisen. De seneste åra har han blant annet jobbet som «privatetterforsker».

Til Dagens Næringsliv tirsdag uttaler han seg også selv om saken:

I forbindelse med et oppdrag som privatetterforsker for et team som jobbet for flere ganger straffedømte Christer Tromsdal, fikk Malthe-Sørenssen informasjon fra en kilde i politiet.

– Jeg var engasjert for å skaffe alle opplysninger jeg kunne, sier Malthe-Sørenssen til DN om oppdraget.

Ifølge DN er det snakk om opplysninger om et innbrudd der Tromsdal er mistenkt for å ha sendt torpedoer for å bryte seg inn i en meddommers bolig. Tromsdal ble denne uka også siktet og pågrepet for dette forholdet.

Den nevnte politimannen som også er siktet, skal ifølge avisa ha erkjent at han ga dokumenter om saken. Og ifølge ham skal Malthe-Sørensen ha framstått som journalist i arbeid med saken:

– Han er siktet for å ha søkt i politiets registre og for å ha gitt opplysninger om en straffesak til en journalist som har gitt dem videre til Tromsdal. Han har erkjent kontakt med journalisten, men hadde ikke peiling på at journalisten var innleid av Tromsdal eller hans advokater, sier politimannens advokat John Christian Elden til DN.

Til toppen