Gjenkjenner du denne statisten i NRKs julekalender «Snøfall»?

Mandag dukker ingen ringere enn kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen opp i NRK-julekalenderen «Snøfall». – Håper det ikke er noen talentspeidere som ser skuespillerprestasjonen min, sier han til Medier24.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Følger du med på NRK-julekalenderen «Snøfall», hvor Selma (Siri Skjeggedal) og Pil (Kevin Haugan) leter etter Julenissen Julius (Trond Høvik), som har blitt borte etter at Winter (Vidar Magnussen) ikke ble den nye julenisselærlingen? 

Ikke?

I dagens episode kan medieinteresserte seere gjenkjenne et ansikt de vanligvis ser i helt andre situasjoner, nemlig ansiktet til kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. 

Rundt åtte og et halvt minutt ut i episoden deler Eriksen ut boller til to barn på torget i Snøfall – og er å se på skjermen i rundt 30 sekunder. 

Eriksen selv kan avsløre at han er fornøyd med egen innsats.

Juridisk direktør Olav Nyhus, daværende distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen på Snøfall-innspilling tilbake i 2016. Bildet er gjengitt med tillatelse.

– Jeg har en veldig krevende og omfattende rolle. Håper det ikke er noen talentspeidere som ser skuespillerprestasjonen min slik at jeg får tilbud om nye roller det er umulig å takke nei til, skriver Eriksen i en sms til Medier24. 

Også flere andre NRK-topper har mindre statistroller i serien, blant annet tidligere distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen og juridisk direktør Olav Nyhus. 

«Snøfall» ble sendt på norske TV-skjermer for første gang i 2016, og var en stor suksess blant seerne. Medier24 kunne da fortelle at rundt én million nordmenn benket seg foran en skjerm og fulgte med på de første episodene av serien. 

Manusforfatter Hilde Hagerup kunne fortelle at de ønsker å skape gode førjulsminner for barn i alle aldre.

– Vi ønsker å skape julestemning og eventyr i stuene. Det er et fantastisk privilegium å få fortelle historier for barn. Og kanskje er dette den første julekalenderen noen barn får et forhold til, tenk om «Snøfall» bli en del av førjula for mange fremover. Det er litt stort å tenke på, sa hun da. 

Selma (Siri Skjeggedal) og Pil (Kevin Haugan).
Powered by Labrador CMS