SKRYT OG KJEFT fra Hans Geelmuyden til henholdsvis  Sylvi Listhaug og Bjørn Kjos. (Pressefotos)
SKRYT OG KJEFT fra Hans Geelmuyden til henholdsvis Sylvi Listhaug og Bjørn Kjos. (Pressefotos)

GK skryter av Listhaugs feminist-krangel - og mener Kjos fortjener tåkeprat-kjeft

Slik oppsummerer Hans Geelmuyden mars måned.

Hans Geelmuyden, senior partner og sjef i Geelmuyden Kiese, oppsummerer hver måned på sin blogg hvem som fortjener skryt og kjeft for kommunikasjon den siste måneden.

Og kårer de to utmerkelsene «Månedens tåkelur» og «Månedens tåkeprat».

Tirsdag etter påske blogget Geelmuyden om mars måned, og to kjente navn fra spaltene fikk utmerkelsene for mars.

Skryt til Listhaug

«Månedens tåkelur for klar tale: Sylvi Listhaug rister feminister» skriver Geelmuyden om landbruksminister Sylvi Listhaug. Bakgrunnen er statsrådens utspill i VG mot kvinnebevegelsen i forbindelse med 8. mars.

Geelmuyden begrunner valget slik:

Mange, og ikke minst tåkejuryen, har tidligere kritisert Sylvi Listhaug for manglende åpenhet om kundelister, men om kvinners rettigheter er hun sterk og klar, og sier det mange av oss bare tenker.

Kjeft til Kjos

«Månedens tåkeprat: Eh, ja, nei, jeg forstår ikke spørsmålet? – Bjørn Kjos», skriver Geelmuyden om den ikke like positive tåkelur-prisen.

Bjørn Kjos får passet sitt påskrevet, etter hans opptreden på Skavlan - der økonomen Thomas Piketty utfordret Norwegian-sjefen.

Geelmuyden skriver blant annet:

I et skarpt innslag gjorde forsker, sosialist og økonomiguru Thomas Pikkety en uforberedt Kjos til Bambi på isen. Klikk linken for å se akkurat hvor hardt Kjos må ro. Glimtet i Pikettys øyne ved 00:16 idet han hoderegner før han går til angrep, det er verdt hvert klikk.

Geelmuyden understreker at Kjos burde hatt gode svar, men hadde det ikke. Og skriver:

Hvor var Norwegians kommunikasjonsfolk da Piketty valset over Kjos? Skal du som en av landets rikeste menn møte Thomas Pikkety foran 2 millioner seere, bør dine kommunikasjonsrådgivere vite at tema blir skatt og formue, og du som toppleder bør vite å lytte til dem. Alternativt: finn rådgivere som er verdt å lytte til.

Til toppen