Redaktør og daglig leder Hugo Antonsen i Regionavisa.
Redaktør og daglig leder Hugo Antonsen i Regionavisa. (Bilde: Privat / Gjengitt med tillatelse)

Gratisavis på nord­vestlandet er konkurs. Åtte ansatte mister jobben i Regionavisa: - Det er veldig trist, sier redaktør Hugo Antonsen

Omstillingen fra papir til digital ble mer krevende enn de trodde, opplyser redaktøren.

I dag ble det kjent at Nye Regionavisa AS, som har hovedkontor i Ulsteinvik i Møre og Romsdal, har begjært selskapet konkurs.

Dermed er det slutt for publikasjonen som har holdt det gående siden år 2000.

Siste utgave av Regionavisa.
Siste utgave av Regionavisa. Bilde: Faksimile

- Vi synes det er veldig trist at vi nå legger ned et produkt, som over tid har etablert seg så sterkt i regionen. Og som gjennom mer enn 17 år har levert høy kvalitet og lagd sterke lesevaner langt utenfor Søre Sunnmøre, sier redaktør og daglig leder Hugo Antonsen til Medier24 og fortsetter:

- Men først og fremst er det trist for de andre syv ansatte i bedriften, som fra og med i morgen ikke har en jobb å gå til. Jeg håper det ordner seg for dem raskt, fordi de fortjener det.

I hele dag har redaktøren sittet i møter med ansatte og bobestyrer advokat Camilla Maria Solbakken, for å avklare det som skal avklares. De som har krav i boet må melde dette innen 15. januar, heter det i kunngjøringen i Brønnøysundregisteret.

 

- Omstillingen mer krevende enn man trodde

Regionavisa har nylig gått gjennom en krevende omstilling fra ukentlig utgivelse i et opplag på 21.000 eks, til nettavis og Regionavisa Magasin på papir 1-2 ganger i måneden.

- Omstillingen ble mer krevende enn vi trodde, og påførte oss et underskudd på drift første fem måneder som har gjort det vanskelig å betjene gjelda. Fra 1. juni har drifta gått i balanse, og noen måneder i pluss. Det var også grunnen til at vi, som eksisterende eiere, hadde klar ny egenkapital for å satse videre, sier redaktøren.

Men helsemessige årsaker gjorde at de helt på tampen gjorde retrett.

- Jeg som daglig leder og redaktør, har vært sykemeldt i snart to måneder. Usikkerheten rundt egen helse gjorde at vi ikke ønsket å ta risikoen med å gå inn med ny egenkapital. De ansatte har fått tilbud om å ta over virksomheten, men har ikke vært i stand til å reise nødvendig kapital, sier Antonsen til Medier24.

 

Til toppen