Bergensavisens forside torsdag 28. mai 2015. (Faksimile)
Bergensavisens forside torsdag 28. mai 2015. (Faksimile)

Gratulerer til BA med årets beste tabloid-forside. Og kondolerer til alle hårsåre og andregradskrenkede lesere

UNØDVENDIG KOMMENTAR: Ja, hvor ble det av alle charlie-ene? I hvert fall ikke i Bergen.

DET ER PÅ GRENSEN til komisk:

Tidligere Brann-trener Rikard Norling er visstnok verdens triveligste og mest sympatiske kar, en ydmyk trener og sikkert også veldig flink fotballmann. Han fikk det dog ikke til i Bergen.

I flere uker har bergenserne kjeftet, klaget og ventet på dagen da han skulle få sparken. Nå har det skjedd.

Og så synes de alle synd på ham. 

Mediebloggen

ÅRSAKEN TIL DET, eller skal vi si syndebukken, er Bergensavisen.

BA, som gjennom alle år har vært den tabloide, grisete lillebroren i byen leverer en herlig satire på forsida med forslag til Norling til hvilke flytider han kan velge hjem til Sverige.

Så går folk av hengslene, mann av huse, som det heter når en håndfull mennesker sier noe på twitter. Presumptivt oppegående mennesker, som også jobber i media, mener at dette skulle BA holdt seg for god tid.

DET ER NESTEN så dumt at det er vanskelig å begynne en seriøs diskusjon rundt temaet, men for å si det sånn:  

Dette var en god, morsom og tabloid forside. Det er det nærmeste norske aviser kommer de britiske skarpe tabloidene på sitt beste. Ja, det er bare å håpe at Anders Nyland & co får heder for Årets forside også neste vår under prisfesten i Bergen. 

BRITISKE TABLOIDER leverer stadig gull på forsiden. Her er noen av Daily Record sine tabloide sider. For øvrig er det bare å google «The Sun». (Faksimiler)
BRITISKE TABLOIDER leverer stadig gull på forsiden. Her er noen av Daily Record sine tabloide sider. For øvrig er det bare å google «The Sun». (Faksimiler)

Men hva med alle (de fem eller femten) reaksjonene? Her tror jeg vi snakker om det Thomas Seltzer så fint kaller «andregradskrenkelser» (i en helt annen debatt).  

Vi skal være forsiktig med å mene noe om hva Norling synes om forsiden, og så langt har jeg ikke sett noe. Så inntil det motsatte er bevist, tror jeg i hvert fall ikke vi skal legge en krenkelse i hans sinn.

Og om han skulle være krenket, så betyr det selvsagt ikke at hans følelser gjør at BA skulle latt være å trykke forsiden. 

Greit nok at Brann spiller i bunn av 1. divisjon her, men vi snakker tross alt om Norges andre største by og et av landets historisk beste fotball-lag. Det er ikke akkurat en miniputt-trener i Nord-Trøndelag. Er du med på denne leken, så må man både tåle og forvente ganske mye av steken. Selvsagt inkludert humor.

NÅ ER DET OGSÅ vanskelig å sammenligne epler og pærer. Men for å bruke et bilde fra snart fire måneder siden, så er det ikke lenge siden hele landet gikk i svart på Facebook for å verne om retten til å krenke noen milliarder muslimer.

Hvor ble det av alle «charlie-ene» når det er snakk om en litt spydig satire - over det som trolig er tidenes dårligste norske fotballtrenerkarriere?

Forsiden er for øvrig klaget inn til Pressens faglige utvalg, bekrefter generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund i dag i en diskusjon på Facebook. Dog av noen andre, slik at det krever Norlings samtykke for at saken skal behandles. 

Jeg tipper denne forsiden aldri når PFU. Og hvis det skulle komme en klage til behandling, antar jeg den blir gjenstand for forenklet saksbehandling. Jeg tør vedde ganske mye på at den aldri i livet blir felt for noe som helst.

JEG MENER, bare, liksom, herre-gud.

Brann har rykket ned til 1. divisjon, men nå prøver visst noen å melde Bergen på eliteserien i hårsårhet og fordummende krenkelser.

Ærlig talt. Gå på Bryggen og ta dere en kaffe. Spis en bolle.

Og siden noen alltid har sagt det bedre enn før, skal jeg låne ordene til Ken André Ottesen på twitter; tidligere BA-desker, nå VG-mann:

Til toppen