(Illustrasjonsfoto: YayImages.com)
(Illustrasjonsfoto: YayImages.com)

Hacket PR-byråer, stjal uferdige pressemeldinger - og tjente 30 millioner dollar på innsidehandel

Nå er ni personer siktet for hacking og innsidehandel av aksjer.

New York (NTB-AFP): Fem personer er pågrepet og siktet for hacking og deretter innsidehandel av aksjer som de skal ha tjent over 30 millioner dollar på, opplyser amerikansk påtalemyndighet.

Plottet ble planlagt og orkestrert av et team av hackere og aksjemeglere fra Ukraina og fra de amerikanske delstatene Georgia, Pennsylvania og New York, ifølge rettsdokumenter fra påtalemyndigheten i New Jersey.

I tillegg til de fem som ble pågrepet for få dager siden, er det også tatt ut siktelse mot ytterligere fire andre. Dermed er i alt ni personer siktet i saken.

Fra februar 2010 og fram til i dag skal de siktede ifølge politiet ha hacket seg inn i datanettverkene til selskapene Marketwired, PR Newswire og Business Wire og deretter ha stjålet 150.000 pressemeldinger som inneholdt informasjon som ikke var ment for offentligheten.

De siktede skal deretter ifølge siktelsen handlet verdipapirer basert på innsideinformasjonen de hadde tilegnet seg. I løpet av en femårsperiode skal de ha tjent 30 millioner dollar, tilsvarende om lag 246 millioner kroner, på den ulovlige handelen.

(©NTB)

Til toppen