Ansatte tar over drifta. Fra venstre: fotograf/grafiker Kenneth Olaussen, journalist Kim Stian Strømme, markedssjef Jill Tingvold, redaksjonssjef Marius B. Staveli, daglig leder Håkon Berntsen, IT-konsulent Radovan Mitrovic og redaktør Bjørn Egil Jakobsen.

Håkon, Bjørn Egil & resten av staben tar over Hammerfestingen - og inviterer det lokale næringslivet med på laget

- Skal utvikle lokalavisa til å bli enda bedre for byen, sier daglig leder Håkon Berntsen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Hammerfestingen har i snart seks år kommet ut som ukesavis i oljebyen, og dermed vært en lokal konkurrent til Finnmark Dagblad.

Det har ikke bare vært enkelt, og for to år siden var økonomien svært utfordrende. Men siden den gang har selskapet ryddet opp i drifta, etterhvert styrket bemanningen igjen - og nå trekker gründerne seg helt ut for at disse ansatte får ta over hele ansvaret for drifta:

Forrige uke tok de over bedriften, og nå holder de på å invitere flere fra næringslivet til å sikre videre drift.

- Det viser seg å være stor interesse for å bidra til å sikre at byen skal ha lokalavis. Det er vi ansatte veldig glade for, og helt sikkert også mange av våre faste lesere, sier daglig leder Håkon Berntsen til eget nettsted.

- Det er under to uker siden ansatte fikk tilbud om å kjøpe avisa Hammerfestingen. Det har gitt oss mange hektiske dager ved siden av avisproduksjon, sier han.

Med på laget er blant andre redaktør Bjørn Egil Jakobsen, som har lang erfaring fra Finnmark Dagblad, og redaksjonssjef Marius B. Staveli.

Det betyr at tidligere eier og avisgründer Caroline Greiner Haukeland nå trekker seg helt ut. Til Hammerfestingen sier hun:

– Jeg er så stolt og imponert over det som nå skjer. At Håkon og Bjørn Egil viderefører den institusjonen Hammerfestingen er blitt i byen gjør meg veldig glad. Det gjør at alle søvnløse netter, all angst og hard ulønna jobbing har vært verdt det!

Hun eide i fjor 60 prosent av Verk Media AS, mens Edel Maria Brynjulfsen eide 30 prosent. Avisa hadde da 10 prosent egne aksjer.

Selskapet hadde i fjor en omsetning på 3,071 millioner kroner, en betydelig vekst fra 2014, men fortsatt et stykke bak toppårene 2013 og 14. Underskuddet fra 2014 er blitt kraftig redusert.

Avisa hadde et opplag på 1330 i 2014, og etter et dupp til 1209 året etter, vokste det igjen til 1235 i fjor.

 

 

Powered by Labrador CMS