Marie Sneve Martinussen, 1. nestleder i Rødt.
Marie Sneve Martinussen, 1. nestleder i Rødt. (Foto: Rødt)

DEBATT

Hallo, NRK! Vet dere at det finnes en verden der ute? Utenfor ring 3, Stortinget og kommentariatet?

På Dagsrevyen i går handlet 34 av 37 minutter om Listhaug. Ikke ett eneste minutt var satt av til det pågående politiske dramaet rundt det vi faktisk lever av her i landet, skriver Marie Sneve Martinussen.

  • Endret
  • MARIE SNEVE MARTINUSSEN, 1. nestleder i Rødt. Innlegget ble først publisert på hennes Facebook-profil og gjengitt med tillatelse.

Hallo NRK Nyheter, vet dere at det finnes en verden der ute? Utenfor ring 3, Stortinget og kommentariatet? Dere vet, det man kaller "distriktene"?

Det virker ikke sånn.

På Dagsrevyen i går handlet 34 av 37 minutter om Listhaug. Ikke ett eneste minutt var satt av til det pågående politiske dramaet rundt det vi faktisk lever av her i landet:

Verdiskaping, industri og vannkraftressursene.

Uansett hvor man står i debatten om norsk tilslutning til EUs energibyrå (ACER) kan man være enig i at dette er et viktig spørsmål som krever medienes dekning.

Hvem skal bestemme over kraftpolitikken vår, hva er konsekvensene for konkurranseutsatt industri, arbeidsplasser og naturmangfold?

Dette burde vært relevante spørsmål for nasjonale medier. Og selv om Listhaugs avgang såklart må dekkes, bør det være mulig å ha to tanker i hodet på én gang.

Over 100 000 personer har blitt med i protestgruppa mot ACER på Facebook, det er stort opprør fra grasrota i Arbeiderpartiet, det har vært markeringer og fakkeltog landet rundt og på mandag var det stor demonstrasjon utenfor Stortinget.

Noe av dette burde vekke nasjonale mediers interesse.

For husk det - «distriktene» er ikke egentlig distrikt, det er sentrum for den verdiskapinga som hele vårt samfunn er avhengig av.

Kringkastningsrådet har fått inn over 500 klager på NRK sin mangelfulle dekning av ACER, jeg oppfordrer alle til å melde ifra hvis de er enig.

Det kan man gjøre her.

Til toppen