Hallstein Vemøy har bestemt seg for å slutte som distriktsredaktør i NRK Møre og Romsdal
Hallstein Vemøy har bestemt seg for å slutte som distriktsredaktør i NRK Møre og Romsdal (Foto: NRK)

FOLK

Hallstein Vemøy har bestemt seg for å slutte som distrikts­redaktør i NRK Møre og Romsdal etter 13 år i jobben

- Etter 13 år følte jeg det var rett med noe nytt både for egen del og for redaksjonen, sier han.

Hallstein Vemøy har bestemt seg for å slutte som distriktsredaktør i NRK Møre og Romsdal etter 13 år i stillinga.

Det opplyser NRK i en melding.

Han skal i løpet av høsten jobbe med et utviklingsprosjekt for NRK-avdelingene i Midt-Norge og for Distriktsdivisjonen i NRK.

- Jeg kjenner meg priviligert som har fått jobbet med så mange dyktige folk og spennende utfordringer opp gjennom årene. Jobben som distriktsredaktør er svært mangfoldig og jeg er imponert over hvordan medarbeiderne mine har tatt de krevende omstillingene digitalskiftet har bydd på for mediebransjen i disse årene, sier han i meldinga og fortsetter:

- Etter 13 år følte jeg det var rett med noe nytt både for egen del og for redaksjonens, og jeg er veldig glad for at jeg fremover skal bruke erfaringen min i ulike prosjekt for å utvikle NRK videre, sier Vemøy.

Distriktsredaktøren begynte i NRK Møre og Romsdal i september 2005. Før det var han redaksjonsleder i fem år i NRK Hordaland med ansvar for nyhetsområdet.

- Hallstein er en dyktig leder som har stått i bresjen for utvikling og kvalitet gjennom mange år. Det siste året har kontoret under hans ledelse løftet det digitale nyhetsoppdraget på en imponerende måte. Jeg kommer til å savne han i ledergruppa mi, men det er lov å gi seg på topp, sier regionredaktør Sigrid Gjellan i NRK Midt-Norge i meldinga.

Vemøy blir i stillingen inntil erstatter er på plass, og skal ha base i Ålesund når han tar fatt på prosjektoppgaver for NRK senere i høst, skriver de i meldinga.

Til toppen