(Faksimile fra TV 2s sending vinteren 2015 der Kadafi Zaman ble kalt «muslimjævel» på direkten).
(Faksimile fra TV 2s sending vinteren 2015 der Kadafi Zaman ble kalt «muslimjævel» på direkten).

Han kalte Kadafi Zaman for «muslimjævel» og hetset Haddy N'jie. Nå kan 34-åringen få sin straff

Oslo tingrett vil straffe mann for flere tilfeller av hatefylle ytringer.

  • Endret

Oslo (NTB): Aktor la i Oslo tingrett denne uka ned påstand om 30 timers samfunnsstraff for 34-åringen som kalte TV 2-reporter Kadafi Zaman «muslimjævel» på direkten under TV 2s dekning av en Pegida-demonstrasjon i Oslo i januar i fjor.

Mannen sto onsdag tiltalt for hatefulle ytringer etter direktesendingen, og grov netthets mot NRK-profil Haddy N'jie på hennes Facebook-vegg i oktober 2015.

I tillegg var han tiltalt for besittelse av cannabis, melder TV 2.

Han erkjente skyld etter tiltalen og sa i retten at han angrer på formuleringene han brukte mot N'jie som han beskyldte for å «ligge seg til permanent oppholdstillatelse».

I tillegg kalte han henne «halvape» og «nigger». Han angret også på kommentaren rettet mot Zaman.

– Det var stygt sagt. Han er flink og fortjente ikke det. Det var dumt, men modig gjort, sa den tiltalte mannen.

34-åringen er ifølge TV 2 uten inntekt og jobb, og han bor sammen med sin mor. Han har levd på penger han har arvet. Kommentarene han ga til TV 2-reporteren, førte til samtaler med Politiets sikkerhetstjeneste (PST), forklarte han i retten.

Haddy N'jie kommenterte rettssaken på sin åpne Facebook-side onsdag kveld. Hun skriver at hun håper at han har sluppet at folk har skrevet like hatefullt til ham som han gjorde til henne.

– Jeg håper all denne motstanden har gjort at han ikke sender den typen melding jeg fikk, til flere, skriver hun videre.

Til toppen