Screenshot fra TV2 Nyhetskanalen mandag kveld.
Screenshot fra TV2 Nyhetskanalen mandag kveld.

«Har opplevd mye som journalist, men muslimjævel var ny. Tusen takk for all støtte og godord.»

Kadafi Zaman hylles på nettet etter muslim-hets på direkten.

Under en direktesending på TV2 Nyhetskanalen mandag kveld, ble journalist Kadafi Zaman kalt «muslimjævel» av en som skulle delta i et tog «til protest mot muslimsk innvandring og påvirkningen fra Islam».

Og for alle som ser klippet, tok Zaman det på en særdeles elegant måte: Han snakket videre som om ingenting hadde skjedd, og satte tilbake til studio.

Senere på kvelden kommenterte Zaman til flere medier at han tok opptrinnet pent, og verken ble skremt eller overrasket.

- Nei, jeg har jobbet med ekstremisme før, sier den erfarne journalisten til VG.

Videoklippet fra opptrinnet før demonstrasjonen i Oslo sentrum er allerede sett av snart 500.000 mennesker, og slår med det snart alle fjorårets mest sette klipp på tv2.no.

Og TV2-journalisten ble hele mandag kveld hyllet i sosiale medier - både med støtte og sympati, og for sin opptreden under episoden.

- Har alltid vore stolt av @TV2Kadafi men ekstra mykje i kveld for hans handtering av denne, skriver TV2s nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther på twitter

- Så forbannet trist at @TV2Kadafi må oppleve slikt i sitt eget land. Det er Pegida vi ikke trenger i Norge, skriver SV-leder Audun Lysbakken.

- Det direkteintervjuet @TV2Kadafi gjør på Nyhetskanalen nå om Pegida er journalistikk på sitt beste. Iskaldt og elegant, skriver Ingrid Fredriksen.

kadafi twitter

Lignende støttemeldinger har kommet fra mange hundre twitter-brukere. Og Kadafi Zaman selv takket for støtten i går kveld:

- Har opplevd mye som journalist, men muslimjævel var ny. Tusen takk for all støtte og godord. Setter virkelig pris på det, skriver @TV2kadafi på twitter. Til over tusen retweets og snart 3000 favorittmarkeringer.

Til toppen