Hege Duckert gir seg som kulturredaktør i NRK.
Hege Duckert gir seg som kulturredaktør i NRK. (Bilde: Ole Kaland, NRK)

FOLK

Hege Duckert blir i Brussel et år til - og slutter som kulturredaktør i NRK

Blir boende i byen hvor mannen jobber for Jens Stoltenberg. - Kommer tilbake til NRK høsten 2018, skriver hun - men da blir det til en annen jobb.

Hege Duckert gir seg som kulturredaktør i NRK. Det forteller hun om selv på Facebook torsdag, og NRK omtaler det også i en melding fra kommunikasjonsavdelingen. 

Dette kommer i en periode hvor hun allerede er ute av stillingen:

I fjor sommer fikk Duckert ett års permisjon fra posten som kulturredaktør for å bo i Brussel, der ektemannen Stein Hernes arbeider som rådgiver for NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

Nå har hun altså bestemt seg for å bli værende lenger i Brussel, og måtte derfor bestemme seg for å slutte i stillingen som kulturredaktør.

Hun får forlenget permisjon fra NRK, men vil altså få andre oppgaver når hun kommer tilbake, etter planen i 2018. 

Til NRK.no sier Duckert dette om beslutningen: 

- Vi har en datter som begynte på skolen i fjor høst, og som trenger spesiell oppfølging. Å gå fra stillingen som kulturredaktør har vært et vanskelig valg. Jeg har hatt jobben som kulturredaktør i sju år, lenger enn noen av mine forgjengere.

- Jeg har gledet meg til å gå på jobb hver dag, og mener at viktige lederstillinger i kulturlivet bør gå på omgang. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått jobbe så lenge med alle de flinke menneskene i Norges viktigste kulturavdeling. 

Vibeke Fürst Haugen, som er direktør for Marienlyst-divisjonen, sier det er synd at Duckert slutter - men er klar på at kulturavdelingen trenger langsiktighet, i en tid med store omstillinger og ambisiøse planer. 

Stillingen som kulturredaktør blir nå lyst ut innen kort tid. Marius Hoel har fungert som leder for avdelingen siden i fjor sommer, og fortsetter som fungerende kulturredaktør inntil stillingen er besatt. 

Til toppen