Hege Newth Nouri ny generalsekretær i norske PEN

FOLK

Hege Newth Nouri ny generalsekretær i norske PEN

hege newth nouri

Hun kommer fra stillingen som nasjonal koordinator for de norske fribyene for forfulgte forfattere og har vært ansatt i Norsk PEN siden november 2013.

Hun overtar stillingen etter Carl Morten Iversen som går av for aldersgrensen 1. mai 2015.  Iversen vil fortsatt arbeide for Norsk PEN i en redusert stilling, heter det i en pressemelding fra Norsk PEN.

Newth Nouri har utdannelse innenfor litteratur og skrivekunst og har en variert og omfattende bakgrunn som skribent, redaktør og prosjektleder for diverse litterære- og ytringsfrihetsrelaterte prosjekter.  Hun har blant annet arbeidet for Norsk Forum for Ytringsfrihet med sensurdatabasen "Beacon for Free Expression" og vært festivalsjef for Bjørnsonfestivalen i Molde, der hun også fungerte som fribykoordinator.  Før hun tiltrådte som fribykoordinator  kom hun fra stillingen som generalsekretær i Norsk Bibliotekforening. I sin nye stilling vil generalsekretæren styrke innsatsen for ytringsfrihet i Norge i en tid med omfattende endringer – fra global og nasjonal kommersialisering, nye politiske spenningsforhold  og endret kommunikasjonsteknologi - til et nytt kulturellt  mangfold.

Hege Newth Nouri tiltrer offisielt stillingen 4. mai 2015.

Til toppen