Hege Yli Melhus Ask er ny toppsjef i NHST.
Hege Yli Melhus Ask er ny toppsjef i NHST.

Hege Yli Melhus Ask er ny toppsjef i mediekonsernet NHST

Gjensidige-direktør til toppjobb i NHST-konsernet, som blant annet eier DN og Morgenbladet.

Styret i NHST Media Group har etter en grundig prosess ansatt Hege Yli Melhus Ask (44) som ny konsernsjef, opplyser styret i en melding.

Dermed overtar hun etter at Gunnar Bjørkavåg sluttet for noen måneder siden.

Hun kommer fra stillingen som konserndirektør i det børsnoterte forsikringsselskapet Gjensidige, hvor hun har vært medlem av konsernledelsen og ledet forretningsområdet Privat siden 2011.

Hege Yli Melhus Ask tiltrer stillingen 1. november 2018.

- Jeg er veldig glad for at Hege har takket ja til jobben. NHST Media Group står overfor store muligheter og utfordringer i overgangen til en mer digital forretningsmodell. Styret er overbevist om at hun vil være riktig person og ha gjennomføringskraft til å videreutvikle NHST Media Group på en god måte, sier styreleder Anette Olsen i meldinga.

Som leder av Gjensidiges største forretningsområde i åtte år har Ask hatt ansvaret for omfattende digitaliserings- og effektiviseringsprosjekter, skriver de.

- Jeg har fulgt utviklingen i mediebransjen med stor interesse. Digitalisering har endret bransjen dramatisk, og endringene kommer til å fortsette i høyt tempo. Jeg gleder meg til å samarbeide med dyktige, kompetente og kunnskapsrike kolleger i NHST. Vi skal utnytte teknologi, forbrukerinnsikt og digitale kanaler optimalt, samtidig som vi fortsetter å levere god og viktig journalistikk og andre tjenester av høy kvalitet, sier Hege Yli Melhus Ask i meldinga.

Tidligere har Ask blant annet vært administrerende direktør for helsebemanningsselskapet Agito Nordic AS og leder for privatmarkedsdivisjonen i Hafslund ASA.

Hun er styreleder i investeringsfondet Skagerak Maturo Seed AS og styremedlem i stiftelsen Fondet for dansk norsk samarbeid.

Ask har en Maitrise des Sciences de Gestion (tilsvarende siviløkonomgrad) fra Université Paris IX Dauphine i Frankrike

Til toppen