Heidi Hegvik bruker sommerferien ute i solen Spania.
Heidi Hegvik bruker sommerferien ute i solen Spania. (Foto: Privat)

Sommerpraten

Heidi Hegvik intervjuet OL-sølvvinner Alexander Dale Oen i Beijing - men hadde glemt én viktig ting

– Jeg hadde gjort den klassiske tabben, medgir Mastiffs ferske faktasjef i sommerpraten.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. Neste kvinne ut er Heidi Hegvik, faktasjef i Mastiff.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2019?

 For min egen del: Et veldig spennende halvår, hvor jeg bytta jobb fra redaksjonsleder i Matkontrollen til faktasjef i Mastiff. Samme fantastiske arbeidsplass, men nye og veldig spennende arbeidsoppgaver. Generelt mener jeg at det siste halvåret har vært preget av at det er sjukt mange dyktige folk der ute som lager imponerende journalistikk. Det er veldig mange som fortjener en ekstra klapp på skulderen. 

– Hva er årets flause til nå?

– Uff, flauser gjør vi alle. Heldigvis kan vi lære av dem. En ting jeg synes er flaut, er når påvirkere nærmest ukritisk går god for produkter. Jeg synes det er ekstra ille når det er helse- og skjønnhetsprodukter. Mange år i forbrukerjournalistikken har vist meg hvor desperate folk er etter at produkter skal virke, og hvor mye penger folk er villig til å bruke. Der har påvirkerne et stor ansvar for å ikke trå feil, og å tenke over hva de reklamerer for. Det minste de kan gjøre er å merke innleggene skikkelig, så folk skjønner at det er reklame. Der har mange heldigvis blitt flinkere.

– Hvilken bransjeperson har inspirert deg i år?

–  Mange! Men her vil jeg trekke fram to: Solveig Barstad, som er programleder for hele to programmer, og som er et unikum på jobben, både faglig og sosialt. Hun er en enorm ressurs. Den andre er Sissel Randsborg, redaksjonsleder i God morgen Norge. Det er ikke bare-bare å lede en stor redaksjon som skal skifte arbeidsplass, samtidig som de skal levere som vanlig på lufta med flere timers direktesendt TV hver dag. Da de hadde siste sending før sommeren, holdt hun en utrolig fin tale til hver og en som er involvert i programmet. Å se og anerkjenne folk er noe av det viktigste en gjør på jobben, og måten hun leder redaksjonen sin på inspirerer meg. 

– Hva gjør du i sommer?

–  I sommer er jeg og familien som vanlig på besøk hos mammaen min, som har vært fastboende i Orihuela Costa, Spania i nesten 20 år. 

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– De fleste, bortsett fra å se på TV. I Spania er vi utendørs hele tida, men mobilen er jo med - og den sjekkes litt for ofte. 

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Sommeren 2008 dekket jeg OL i Beijing alene som VJ for nyhetene og sporten på TVNorge. Etter at Alexander Dale Oen hadde tatt sin fantastiske sølvmedalje stod jeg i timesvis og ventet utenfor svømmearenaen i håp om å få et intervju. Da han endelig kom, sa folka rundt ham: «Ok, bare noen kjappe spørsmål til TVNorge». Jeg ble superglad, og satte igang. Men da jeg kom tilbake til hotellrommet, oppdaga jeg at jeg hadde gjort den klassiske tabben å skru AV rec i stedet for PÅ da intervjuet starta. Heldigvis var min gode venn og kollega Derek Bjølgerud i Beijing for P4. Han hadde også filma intervjuet, og redda meg. 

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Gjør ditt aller beste, det er nå det gjelder. Oppfør deg ordentlig, vær nøye, og bli med på fredagspilsen om du kan.

Til toppen