Portett utenfor radiohuset Marienlyst Portett utenfor radiohuset Marienlyst
Portett utenfor radiohuset Marienlyst Portett utenfor radiohuset Marienlyst (Foto: Ole Kaland)

Heidrun Reisæter (42) ansatt som teknologi­direktør i NRK

NRK har i dag ansatt Heidrun Reisæter (42) som direktør for den nyopprettede divisjonen for Teknologi, produkt og produksjon.

Det opplyser NRK i en melding torsdag formiddag.

Reisæter har de fire siste årene ledet avdeling for Medieutvikling i NRK. Avdelingen har ansvaret for produktstrategi, innovasjon og utvikling av NRKs digitale tjenester på alle plattformer.

Hun kom til NRK høsten 2014 fra stillingen som leder for digitale tjenester i VG.

- Jeg gleder meg til å lede en divisjon med så mange gode fagfolk, og har stor tro på hva vi kan få til. Min oppgave vil være å sikre helhetlig, strategisk styring og prioritering av NRKs ressurser innen produktutvikling, teknologi og produksjon. NRKs oppdrag betyr mye for meg, og jeg ønsker å bidra til at hele NRK lykkes med de endringer vi står overfor innen både teknologi og mediebruk, sier den påtroppende teknologidirektøren, opplyser hun i en melding.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen skriver i meldinga at han er sikker på at NRK har fått den beste kandidaten til jobben.

- Etter en grundig prosess med mange godt kvalifiserte søkere, har vi landet på at Heidrun er den klart beste kandidaten for å fylle denne jobben. Heidrun er sterkest på området der «slaget står», som handler om den digitale utviklingen av NRKs organisasjon, publisering og tilbud til publikum. Samtidig har hun stor forståelse for NRKs oppdrag og det store spennet i den nye divisjonen, sier Eriksen.

Reisæter tiltrer stillingen 1. november.

Hun går da inn i toppledergruppen som består av nyansatte Helje Solberg (direktør Nyheter), Vibeke Fürst Haugen (direktør Marienlyst), Grethe Gynnild-Johnsen (direktør Distrikt), Mona Solbakk (direktør Sápmi), Annika Biørnstad (direktør Organisasjon), Olav Nyhus (direktør Juridisk og stab), Andreas Norvik (direktør Økonomi og finans).

Samme dato går Øyvind Lund tilbake til jobben som direktør for Strategi og medier i NRK. Lund har siden høsten 2017 ledet arbeidet med å etablere den nye divisjonen for Teknologi, Produkt og Produksjon. 

Til toppen