Aftenpostens Henning Carr Ekroll i det vestlandske været på Jæren i Rogaland.

Julepraten:

Henning Carr Ekroll kan ikke utelukke flere stortingsavsløringer

Nyhetssjef i Aftenposten bruker jula på å bli røsket i håret av det vestlandske vinterværet. – Gjør godt når man tilbringer mye tid i Oslo.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Medier24 har stilt en blanding av personaliserte og generelle spørsmål til en rekke medieprofiler om året som har gått, og deres forhold til jula. Denne gangen er det nyhetssjef i Aftenposten Henning Carr Ekroll som svarer.

– I 2019 har du vunnet både Skup-diplom og Data-Skup-diplom. Når skjønte du at sakene om stortingsregnskapene kom til å bli såpass store?

– Da jeg forsto at vi kunne dokumentere at en såpass profilert stortingspolitiker som Frps Mazyar Keshvari systematisk hadde levert falske reiseregninger. Det var vel i oktober 2017 at det var tydelig for oss at dette ville få stort gjennomslag.

– Kan vi forvente oss flere avsløringer knyttet til stortingsregnskapene i 2020?

– Det skal jeg ikke utelukke. Vi har tidligere hatt god effekt av å bygge ut datasettene over tid, legge alt fra oss i perioder og deretter komme tilbake senere se på materialet med friske øyne der vi tester ut nye analysemetoder.

– Hva gjør du i jula?

– Hadde et par dager på jobb som nyhetssjef i Aftenposten, men utover dette tilbringer jeg mesteparten av tiden i min hjemby Stavanger.

– Når slapper du av og hva gjør du i så fall?

– Hadde turnusfri uken før jul, så da dro jeg ut på Jærens strender og ble røsket i håret av det vestlandske vinterværet, noe som alltid gjør godt når man tilbringer mye tid i Oslo. Utover det ble det julegaveinnkjøp (som jeg nesten alltid utsetter lengst mulig), kompisjulebord og sosial omgang med familie og venner i Stavanger-området.

 – Hva spiser dere til jul?

 – Alltid pinnekjøtt på julaften, men på kompisjulebordet like før har vi eksperimentert med lutefisk og smalahove – stort sett med stor suksess.

– Hva husker du best fra medieåret 2019?

– Pressekonferansen der Nav-sjefen, Riksadvokaten og arbeidsministeren, alle sortkledd foran et tungt, mørkeblått teppe, presenterte hovedpunktene i det som er den største rettsskandalen i nyere tid.

– Hva tror du vil påvirke medieåret 2020?

 – Jeg tror nok de trendene vi har sett i år vil forsterkes: Det blir mer krevende å nå gjennom i en stadig voksende informasjonsstrøm, samtidig som de tradisjonelle mediene må konkurrere med flere alternative nyhetskilder og andre innholdsplattformer som folk bruker tid på. I nyhetsbildet vil både brexit-prosessen, trygdeskandalen, riksrettssaken mot Trump og presidentvalgkampen være sakskomplekser som vi vil bruke mye tid på (også) neste år.

Powered by Labrador CMS