Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen og Henriette Ydse Krogstad utenfor Demokratens lokaler.

Henriette Ydse Krogstad (38) blir Demokratens første kvinnelige redaktør

– At Dagsavisen satser på en høygravid småbarnsmor til denne stillingen vitner om en holdning det står respekt av, sier hun.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Henriette Ydse Krogstad (38) er ansatt som ny redaktør i Demokraten, og blir med det avisas første kvinnelige redaktør. Det skriver Dagsavisen i en pressemelding. 

Demokraten ble kjøpt av Dagsavisen i november 2018. Ydse Krogstad kommer fra stilling som kommunikasjonsansvarlig og medeier i techbedriften Dignio i Fredrikstad og har tidligere jobbet åtte år i ulike posisjoner i Aller Media. 

– At Dagsavisen satser på en høygravid småbarnsmor til denne stillingen vitner om en holdning det står respekt av, og jeg ser frem til å være en bidragsyter i en så fremoverlent og modig kultur. Dette var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Det blir et krevende, men spennende prosjekt, og jeg ivrer etter å ta fatt på oppgavene sammen med den kompetente og motiverte Demokraten-redaksjonen og en Dagsavisen-ledergruppe som heier på oss, sier Ydse Krogstad i meldingen. 

Hun vil i tillegg til redaktørjobben i Demokraten også lede Moss Dagblad og inngå i Mediehuset Dagsavisens toppledergruppe, skriver Dagsavisen i meldingen. 

– Sammen skal vi endre en gammel papiravis

Publisher i Dagsavisen, Eirik Hoff Lysholm, er svært fornøyd med nysigneringen. 

– Så vidt vi har fått med oss har det aldri tidligere vært en kvinnelig toppredaktør i noen av avisene i Fredrikstad, Moss, Sarpsborg eller Halden, så det var definitivt på tide. Vi er veldig glade for at Henriette har takket ja til å gå løs på dette offensive oppdraget, og jeg er trygg på at hun blir en tydelig målbærer og ambassadør for vårt avisprosjekt i Fredrikstad. Nå gleder vi oss til at vi sammen skal endre en gammel papiravis for å nå nye og yngre lesergrupper både digitalt og på papir. Henriette har bred erfaring fra Aller og kommunikasjonsbransjen, er utpreget digital i sin journalistiske tilnærming, god på historiefortelling og levende opptatt av Fredrikstad. Det er en klar fordel at hun er født og oppvokst i byen og bor der i dag med mann og to, snart tre, barn, sier Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør og administrerende direktør i Mediehuset Dagsavisen.

Journalist Martin Næss Kristiansen, som tidligere var reportasjeleder for Dagsavisens Østfold-redaksjon, konstitueres som reportasjeleder i Demokraten i perioden Ydse Krogstad er i permisjon, står det i meldingen. 

Nåværende Demokraten-redaktør Tomm Pentz Pedersen går 1. april over i ny stilling som journalist, lederskribent og debattansvarlig.

Powered by Labrador CMS