Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen og Henriette Ydse Krogstad utenfor Demokratens lokaler.
Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen og Henriette Ydse Krogstad utenfor Demokratens lokaler. (Foto: Dagsavisen / Demokraten)

FOLK

Henriette Ydse Krogstad (38) blir Demokratens første kvinnelige redaktør

– At Dagsavisen satser på en høygravid småbarnsmor til denne stillingen vitner om en holdning det står respekt av, sier hun.

Henriette Ydse Krogstad (38) er ansatt som ny redaktør i Demokraten, og blir med det avisas første kvinnelige redaktør. Det skriver Dagsavisen i en pressemelding. 

Demokraten ble kjøpt av Dagsavisen i november 2018. Ydse Krogstad kommer fra stilling som kommunikasjonsansvarlig og medeier i techbedriften Dignio i Fredrikstad og har tidligere jobbet åtte år i ulike posisjoner i Aller Media. 

– At Dagsavisen satser på en høygravid småbarnsmor til denne stillingen vitner om en holdning det står respekt av, og jeg ser frem til å være en bidragsyter i en så fremoverlent og modig kultur. Dette var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Det blir et krevende, men spennende prosjekt, og jeg ivrer etter å ta fatt på oppgavene sammen med den kompetente og motiverte Demokraten-redaksjonen og en Dagsavisen-ledergruppe som heier på oss, sier Ydse Krogstad i meldingen. 

Hun vil i tillegg til redaktørjobben i Demokraten også lede Moss Dagblad og inngå i Mediehuset Dagsavisens toppledergruppe, skriver Dagsavisen i meldingen. 

 

– Sammen skal vi endre en gammel papiravis

Publisher i Dagsavisen, Eirik Hoff Lysholm, er svært fornøyd med nysigneringen. 

– Så vidt vi har fått med oss har det aldri tidligere vært en kvinnelig toppredaktør i noen av avisene i Fredrikstad, Moss, Sarpsborg eller Halden, så det var definitivt på tide. Vi er veldig glade for at Henriette har takket ja til å gå løs på dette offensive oppdraget, og jeg er trygg på at hun blir en tydelig målbærer og ambassadør for vårt avisprosjekt i Fredrikstad. Nå gleder vi oss til at vi sammen skal endre en gammel papiravis for å nå nye og yngre lesergrupper både digitalt og på papir. Henriette har bred erfaring fra Aller og kommunikasjonsbransjen, er utpreget digital i sin journalistiske tilnærming, god på historiefortelling og levende opptatt av Fredrikstad. Det er en klar fordel at hun er født og oppvokst i byen og bor der i dag med mann og to, snart tre, barn, sier Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør og administrerende direktør i Mediehuset Dagsavisen.

Journalist Martin Næss Kristiansen, som tidligere var reportasjeleder for Dagsavisens Østfold-redaksjon, konstitueres som reportasjeleder i Demokraten i perioden Ydse Krogstad er i permisjon, står det i meldingen. 

Nåværende Demokraten-redaktør Tomm Pentz Pedersen går 1. april over i ny stilling som journalist, lederskribent og debattansvarlig.

Til toppen