Alice Sommer, ny humorsjef i TV 2.
Alice Sommer, ny humorsjef i TV 2. (Bilde: Espen Solli)

Her er dama som skal sørge for enda bedre humor på TV 2

Kommer fra Rubicon. Skal bygge opp TV 2s humorkanal og satsing.

  • Endret

Alice Sommer er ansatt som humorsjef i TV 2 og får ansvaret for humorsatsingen til kanalen.

Det melder kanalen i en pressemelding mandag.

- I TV 2 øker vi satsingen på humor og bygger for fremtiden. Da rekrutterer vi også de beste folkene, sier programdirektør Jarle Nakken.

Alice Sommer har vært manusforfatter, regissør og produsent på utallige seersuksesser på norsk TV. Hun har jobbet tett med alt som kan krype og gå av norske komikere, heter det i meldingen. 

– I mars startet vi Norges eneste 24-timers humorkanal. I tillegg ønsker vi å styrke kvalitetshumor som en naturlig del av hovedkanalens DNA. Alice Sommer er en av de mest meritterte fagpersonene i humormiljøet i Norge og vil være en klar styrke for vår satsing på humor. For til den jobben trenger vi de beste folka, forteller programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Alice Sommer kommer fra produksjonsselskapet Rubicon hvor hun har vært ansatt i 16 år. Hun har blant annet jobbet med produksjoner som Åpen post, Torsdagsklubben, Nytt på nytt, Uti vår hage, I kveld med Thomas Giertsen, Norges herligste, Rikets røst, Golden Goal og Alt er lov.

- Så vår nye humorsjef vil være en styrke for TV 2s humorsatsing og bidra til ytterligere trim for lattermusklene for det norske folk i årene som kommer, sier Jarle Nakken.

Sommer gleder seg til jobbe med kvalitetshumor på TV 2. Hun sier i meldingen:

- Etter 16 fabelaktige år i Rubicon er det ingen lett avgjørelse å pakke pulten. Men denne muligheten er rett og slett altfor spennende. Nå kan jeg få være med på å utvikle TV 2s humorsatsing generelt og TV 2 Humor spesielt, og på den måten jobbe enda mer med innhold og en sjanger jeg brenner for.

- Ekstra stas blir det å samarbeide med alle de flinke folka i produksjonsselskapene rundt omkring. Hvis jeg skulle funnet opp en drømmejobb, så ville det antakeligvis vært denne. Jeg har jo løpt inn og ut av TV2-huset i snart 15 år. Nå blir jeg den lett innpåslitne husgjesten som trives litt for godt og flytter inn permanent. Dette blir stas! sier Alice Sommer.

Humorsjefen begynner i TV 2 den 1. august.

Til toppen