Det er vanligst å transplantere nyre, lever og beinmarg til barn i Norge, men tilgangen på organer er en utfordring. Noen barn står på venteliste for å få nytt hjerte i bare noen dager, andre venter over ett år. (Foto: Rune Petter Ness)
Sigrid ser bort idet bioingeniøren stikker inn nålen. Skjærer en grimase i det nålen trenger inn i huden. I begynnelsen brukte hun bedøvelseskrem når hun skulle ta blodprøve, men bestemte seg for å klare det uten. (Foto: Rune Petter Ness)
Noen må dø for at Sigrid (11) skal få nytt hjerte Siden mai har familien ventet. Beskjeden om at Sigrid Onsøien Mellingsæter får et nytt hjerte kan komme når som helst. (Foto: Rune Petter Ness)
Hjertefeilen gjør at det samler seg vann rundt lungene. Det er torsdag formiddag, og mens vennene hennes er på skolen, er Sigrid på St. Olavs hospital for å ta nødvendige prøver og sjekke hvor mye vann som har samlet seg. (Foto: Rune Petter Ness)
Sigrid Onsøien Mellingsæter fra Buvika i Skaun har gått gjennom flere hjerteoperasjoner etter at hun ble født med en komplisert hjertefeil. Nå er det for risikabelt med en ny operasjon. 11-åringen fikk i mai beskjed om at hun er på transplantasjonslisten. – De sa at de ikke hadde noen annen løsning. Jeg tror ikke at de kunne operere hjertet noe mer, forteller hun. (Foto: Rune Petter Ness)
Fare for infeksjoner gjør at Sigrid ikke kan dra til steder med store folkemengder, som for eksempel på kjøpesenter. (Foto: Rune Petter Ness)
En liten grå-hvit robot har tatt hennes plass på benken inne i klasserommet. Sigrid kan styre den hjemmefra via en Ipad. Øynene til roboten lyser når hun er pålogget, hodet kan nikke opp og ned og en bølge med kaldt, hvitt lys bølger over hodet til roboten når Sigrid vil rekke opp hånden. (Foto: Rune Petter Ness)
– Noen må dø for at hun skal få et nytt hjerte. Vi vil ikke at noen skal dø. Men når noen først er død, håper jeg at det kanskje kan være en trøst for etterkommerne at organene kan redde livet til noen andre, sier mamma Kristin Onsøien Mellingsæter. (Foto: Rune Petter Ness)

Her er de beste pressebildene fra Trøndelag i fjor: Fotopris til Rune Petter Ness for serien om hjertesyke Sigrid (11)

- En rørende serie, uttaler juryen. Hederlige omtaler til Morten Antonsen og Johan Arnt Nesgård.

Adresseavisen henter som vanlig hjem mange priser når Den trønderske journalistikkprisen deles ut hvert år på Hellkonferansen - så også lørdag kveld.

Avisas dyktige fotograf Rune Petter Ness kunne hente hjem årets fotopris, for en rørende og fint fotografert serie om hjertesyke Sigrid (11 år).

  • Se bildene øverst i saken!

Hederlige omtaler i fotoklassen ble gitt til Morten Antonsen og Johan Arnt Nesgård.

Under følger juryens uttalelser for de nevnte prisene.

 

Fotoprisen 2017: Rune Petter Ness, Adresseavisen for «Hjertebarn»

Juryen uttaler:

«En rørende og fint fotografert serie av en dyktig fotograf som har levert flere gode bidrag til konkurransen. Her blir vi kjent med 11 år gamle Sigrid som har vært gjennom flere operasjoner etter at hun ble født med en komplisert hjertefeil. Nå venter hun på et nytt hjerte. Gjennom bildene får vi et innblikk i Sigrids hverdag med sprøyter og sykehuskorridorer. Serien gjør inntrykk og juryen vil gjerne se mer. Hvordan går det med den tapre 11-åringen?»

 

Fotoprisen 2017, hederlig omtale: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa for «Reddet reinen»

Juryen uttale:

«Et klassisk pressebilde. Her har fotografen vært på rett sted til rett tid. Et godt eksempel på fotografiets styrke: evnen til å fryse en dramatisk hendelse og fortelle en historie på et tusendels sekund. Et øyeblikk som vil bli husket.»

 

Fotoprisen 2017, hederlig omtale: Morten Antonsen, Adresseavisen for «Haukvannet»

Juryen uttaler:

«Regn, regn, regn. En situasjon vi alle kjenner. Et håndkle som beskytter mot det kalde regnet. En klissbløt t-skjorte som klistrer seg kaldt til kroppen. Noe å spise. Våte sko. Et flott øyeblikk som oppsummerer den norske sommeren. Bildet er godt komponert og viser hvordan en dyktig fotograf kan løfte et grått og hverdagslig øyeblikk til en nydelig fortelling om barndommens gledesstunder.»

 

 

Den trønderske journalistikkprisen 2017

  • Deles ut av Trondhjems Journalistforening, Nord-Trøndelag Journalistlag og Trondheim Redaktørforening.
  • Juryen har bestått av Oddveig Storstad, Nina Selbo Torset, Kristoffer Egeberg, Jarle Aasland, Torry Pedersen og Bård Borch Michalsen.
Til toppen