Her taler Espen Egil Hansen til Europaparlamentet - benyttet anledningen til å skryte av Facebook

Ble invitert etter sensurstriden mot selskapet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Tirsdag sjefredaktør Espen Egil Hansen i Aftenposten i en høring i Europaparlamentet i Brussel for å diskutere hvilket ansvar Facebook har i møte med falske nyheter og sensur, skriver Aftenposten.

Sjefredaktøren sa at han mente selskapet hadde endret seg etter sensur-striden:

– Det var todelt. Jeg ga Facebook litt skryt, for at de som selskap har endret seg mye de siste månedene. De har endret policy på en rekke felt jeg tidligere kritiserte dem for. De har lansert en rekke initiativ for å jobbe med falske nyheter og egen sensur av ulikt stoff som har nyhetsinteresse. Jeg mener at de totalt har endret mentalitet, og ansatt folk for å følge opp den nye policyen, sa han til Aftenposten etter høringen.

Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen med Aftenpostens forside, som i helhet var viet et forsidebrev til Facebook-sjefen Mark Zuckerberg der de kritiserte selskapets beslutning om å sensurere et fotografi fra Vietnamkrigen.

– Samtidig kommer vi ikke utenom at vi lever i en verden der to store aktører, med sine plattformer, og med Facebook som den ledende, har en makt vi aldri har sett maken til. Som er en kontrast til det som har vært så viktig for alle demokratier, nemlig en pressepolitikk og en pressepolitikk som har som mål at det skal være mange avsendere, fortsatte han.

Det var Morten Løkkegård, TV-personlighet, politiker og nå medlem av EU-parlamentet, som hadde invitert Aftenpostens sjefredaktør til høringen, skriver avisen.

Hansen deltok sammen med en rekke andre mediefolk og forfattere, skriver Aftenposten.

Powered by Labrador CMS