Hevdet politikvinne forsøkte å drive sensur. Nå er hun frikjent av Spesialenheten.

Hevdet politikvinne forsøkte å drive sensur. Nå er hun frikjent av Spesialenheten.

- Håper politiet har tatt en intern diskusjon, sier redaktør.

næringslivsavisa faks

Næringslivsavisa i Trondheim har i lengre tid omtalt et cruiseprosjekt i regi av selskapet Vision Quest, hvor Olav Norum er eier, styreleder og selger.

Overfor Næringslivsavisa har flere sådd tvil om milliardprosjektet. Blant dem Finansavisen-redaktør og investor Trygve Hegnar, som kalte prosjektet «komplett useriøst».

Selskapet selv likte ikke denne omtalen, og Norum har blant annet klaget Næringslivsavisa inn til PFU. Uten å få medhold der.

Men Norum skal også ha forsøkt å få hjelp fra politiet, mener avisa. Ifølge Næringslivsavisa ble en journalist i vår kontaktet av en etterforsker ved økoavsnittet hos politiet. Politikvinnen skal ha «bedt journalisten sørge for at avisa stoppet videre omtale av selskapet».

Avisa klaget saken inn for Spesialenheten for politisaker, som nå har henlagt saken og avvist klagen. Det skriver Naeringslivsavisa.no.

Til egen avis uttaler redaktør Paul Jostein Aune følgende:

– Jeg hadde ikke forventet at klagen ble tatt til følge. Vår hensikt var å gjøre en tydelig markering av at vi ikke aksepterer at politiet blander seg inn i vårt journalistiske arbeid. Jeg håper klagesaken har ført til at politiet har tatt en høyst nødvendig intern diskusjon om egen rolleforståelse og hvilket rettsvern den frie pressen har,  sier Paul J. Aune.

På Næringslivsavisa kan du også lese hele Spesialenhetens vedtak.

Til toppen