Styret i Valdres Media AS har tirsdag ansatt Hilde Lysengen Havro (45) som ny ansvarlig redaktør og daglig leder. Fra venstre: Ivar Brynildsen (avtroppende redaktør og daglig leder), Havro og styreleder Tom Martin Kj. Hartviksen.
Styret i Valdres Media AS har tirsdag ansatt Hilde Lysengen Havro (45) som ny ansvarlig redaktør og daglig leder. Fra venstre: Ivar Brynildsen (avtroppende redaktør og daglig leder), Havro og styreleder Tom Martin Kj. Hartviksen. (Foto: Valdres Media)

FOLK

Hilde (45) forlater Nationen - blir redaktør og daglig leder i Valdres

– Du kan ta valdrisen ut av Valdres, men aldri Valdres ut av en valdris, sier Hilde Lysengen Havro.

Hilde Lysengen Havro (45) er ansatt som ny ansvarlig redaktør og daglig leder i avisen Valdres, opplyser Valdres Media.

Hun kommer fra jobben som debattleder i Nationen, og flytter nå «hjem».

– Etter så mange år utenfor bygda, gleder jeg meg til å flytte hjem til Valdres. Du kan ta valdrisen ut av Valdres, men aldri Valdres ut av en valdris. Endringer i mediebransjen påvirker også oss, og jeg ser fram til å være en del av laget i avisa Valdres som skal utvikle avisa videre, sier Havro.

Hun har jobbet i Nationen siden 2011, og har tidligere bakgrunn fra blant annet NRK. 

Havro etterfølger nåværende Valdres-redaktør Ivar Brynildsen, som nå takker for seg etter ti år i jobben.

– Vi skal levere god journalistikk på tema som er viktige for folk i Valdres, og som setter Valdres inn i en større sammenheng. Valdres står, som resten av Distrikts-Norge, overfor store samfunnsendringer som følge av tida vi er inne i. I disse endringene har og skal lokalavisa ha en sterk posisjon. Å speile små og store saker som er relevante for folk er en viktig del av samfunnsoppdraget vårt som lokalavis, sier Havro.

Til toppen