Dagbladets Hilde Marie Tvedten.
Dagbladets Hilde Marie Tvedten. (Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet)

FOLK

Hilde Marie Tvedten fast ansatt som Dagbladets avdelingsleder for kultur

Får jobben permanent etter å ha fungert i stillingen i 1,5 år.

Det ble kjent i en intern melding mandag. Kulturredaktør Sigrid Hvidsten begrunner ansettelsen slik overfor Dagbladets ansatte:

– Med Hilde Marie Tvedten har avdelingen fått en trygg og solid leder med sterk nyhetsteft og tabloide muskler. Hun er utrolig god på å finne snakkissakene på kulturfronten og markerer seg sterkt i konkurranse med de andre avisene.

Tvedten har jobbet i Dagbladet i 13 år, og har bekledd en lang rekke stillinger. Hun har vært redaksjonsassistent og tilkallingsvikar på nyhet, og har vært innom flere avdelinger i Dagbladet, men har jobbet mest som helse- og forskningsjournalist. Hun har også vært avdelingsleder på temaavdelingen, står det i internmeldingen.

Tvedten er 34 år, har bachelorgrad i journalistikk fra HiO (nå OsloMet) og mastergrad i retorikk og språklig kommunikasjon fra UiO.

– Jeg gleder meg til å fortsette å jobbe for at Dagbladet setter dagsorden på kulturfeltet og følger de kultursakene som leserne er opptatt av, fra det nye Munch-museet til de nye TV-snakkisene, sier hun.

Til toppen