PEKER UT KINA SOM HACKERSTAT: Hillary Clinton var lørdag på et besøk i delstaten New Hampshire som en del av sin kampanje mot presidentvalget i 2016. I talen gikk hun til verbalt angrep mot blant annet Kina, som Clinton hevder står bak systematisk hacking.
PEKER UT KINA SOM HACKERSTAT: Hillary Clinton var lørdag på et besøk i delstaten New Hampshire som en del av sin kampanje mot presidentvalget i 2016. I talen gikk hun til verbalt angrep mot blant annet Kina, som Clinton hevder står bak systematisk hacking. (Bilde: Dominck Reuter / Reuters / NTB scanpix)

Hillary Clinton mener falske nyheter er en epidemi som truer sikkerheten

– Det er nå klart at såkalte falske nyheter kan ha ekte konsekvenser, sa Clinton i en tale torsdag.

  • Endret

Hun oppfordret både privat og offentlig sektor til å kjempe imot de mange falske meldingene, propagandaen og ondsinnede sakene som har dukket opp det siste året.

– En epidemi av ondsinnet falske nyheter og falsk propaganda utgjør en trussel mot amerikanske borgere, sa hun i talen, som var til støtte for avtroppende Nevada-senator Harry Reid.

Clinton har selv blitt offer for falske nyheter, blant annet i den såkalte pizzagate-saken. Det er en referanse til pizzarestauranten Comet Ping Pong på Connecticut Avenue i Washington DC.

En væpnet mann ankom søndag restauranten der han løsnet skudd. Han ble pågrepet, og forklarte at han skulle granske en konspirasjonsteori om at restauranten var samlingssted for en Clinton-ledet gruppe som står bak seksuelle overgrep mot barn. Han hadde lest på nettet at barn ble holdt som sexslaver i restauranten, og han ville redde dem.

– Dette handler ikke om politikk. Liv står på spill. Vanlige folks liv, folk som bare forsøker å gjøre sine daglige jobber og bidra til samfunnet, sa Clinton.

Til toppen