– Rekkefølgen på det vi sier blir derfor veldig viktig på radio, sier Kristoffer Reppen og Sigurd Solberg i Atyp.

Atyp og Storytel jakter lydbok-lyttere i sommer

Byrået har dramatisert ulike sjangere for å få frem lydbok-følelsen med Storytel.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Siden radio er kronologisk og bare lyd, er det viktig å ikke ha for kompliserte historier. Lytteren vet aldri mer enn det vi forteller ham, og han har ikke mulighet til å spole frem og tilbake. Rekkefølgen på det vi sier blir derfor veldig viktig på radio, sier det kreative teamet i Atyp, Sigurd Solberg og Kristoffer Reppen.

Byrået har laget lydkampanjen til Storytel, som gjennom sommeren jakter lydbok-lyttere.

Det er tøff konkurranse i lydbok-kategorien nå om sommeren, som jo er høytid for både lytting av lydbøker og lesing for øvrig. Storytel er markedsleder, og da forplikter det å bygge både egen merkevare og kategorien, sier Alexander Mostue, som er rådgiver i byrået.

Han mener denne kampanjen skiller Storytel fra konkurrentene, samtidig som den er tydelig på relevante brukssituasjoner, og får frem lydbok-følelsen gjennom å dramatisere ulike sjangere.

– Det har vi gjort gjennom disse fire ulike spottene, som blir støttet av fire kortere taktiske spotter og danner et rikt univers, sier Mostue.

De fire spottene han sikter til er: Bilturen, Hagearbeid, Hengekøy og Rolige. Disse spottene representerer fire ulike brukssituasjoner og informerer om fordelene ved Storytel, samtidig som lytterne får 40 sekunders smakebiter på ulike sjangere. Spottene er produsert av Både Og.

Teamet fra Atyp, som vant Sølvmikk i mai. F.v. Alexander Mostue, Kristoffer Reppen, Sigurd Solberg, Kine Særhern

Den kreative duoen understreker at det er lurt å begrense selve salgsbudskapet.

– Blir det for mye informasjon på en gang, har lytteren lett for å gi opp og ikke få med seg noe i det hele tatt. Da er jo hele radiospotten på mange måter bortkastet. I tillegg prøver vi alltid å underholde, som med all annen reklame. Vi skylder mottakeren et eller annet, når man braser inn i hverdagen deres med oppfordring om å kjøpe noe – Det er enkel folkeskikk, sier Solberg og Reppen.

Hvordan velger man ut stemme til hver av reklamene?

– Ulike spotter krever ulike stemmer, og vi har ofte en spesifikk stemme i tankene allerede da vi skriver spottene. Der det er mer åpent samarbeider alltid tett med produksjonsbyråene for å finne den rette stemmen. Da det gjelder disse spottene, så lette vi blant skuespillere som allerede leser lydbøker hos Storytel, og så valgte vi de stemmene vi likte aller best blant de ulike sjangerne, svarer de to.

Kampanjen gikk på luften uke 24, og kommer til å gå med et høyt trykk gjennom sommeren, informerer Mostue.

Powered by Labrador CMS