Denne og en rekke andre reportasjer ble i vår felt for brudd på god presseskikk.
Denne og en rekke andre reportasjer ble i vår felt for brudd på god presseskikk.

Hjernekirurgen bak tidenes lengste PFU-klage saksøker sykehuset for å få dekket kostnader

Per Kristian Eide tar arbeidsgiver til retten torsdag.

Oslo (NTB): En hjernekirurg saksøker Oslo universitetssykehus for et millionbeløp etter en sak som endte med tidenes lengste PFU-klage.

TV 2, Aftenposten og NTB ble i juni i fjor felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) i forbindelse med dekningen av et forskningsprosjekt hjernekirurg Per Kristian Eide ledet. I forkant hadde Anders Cappelen levert inn en klagesak på 1.700 sider på vegne av Eide, den lengste som noen gang er blitt behandlet hos PFU.

Eide, som er ansatt ved Oslo universitetssykehus (OUS), går nå til sak mot egen arbeidsgiver for å få tilbakebetalt utgifter til juridisk bistand og medierådgivning i forbindelse med klageprosessen, skriver Dagbladet.

– Eide ble utsatt for et massivt press fra mediene i 2012 og 2013, med ganske grove påstander. I den forbindelse fikk han bistand. De utleggene ønsker min klient tilbakebetalt. Det er snakk om et millionbeløp, sier Eides advokat, Sigurd-Øyvind Kambestad til avisen.

I tillegg krever Eide en oppreisning som følge av det han oppfatter som dårlig oppfølging fra arbeidsgiver og mangel på beskyttelse i etterkant av varsling.

Saken går for Oslo tingrett, og starter torsdag.

Til toppen