Høgskulen i Volda trekker seg fra statlig eliteprosjekt.

Høgskulen i Volda trekker millionsøknad grunnet konflikten - kan gå glipp av 40 millioner kroner

– Det er naturligvis synd. Det sier seg selv, sier rektor Johann Roppen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Høgskulen i Volda har trukket sin søknad om å bli et «Senter for fremragende utdanning», også kjent som SFU-ordningen.

Det bekrefter i Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku), som forvalter den statlige ordningen, overfor Dagens Næringsliv.

Høgskulen i Volda oppgir den pågående konflikten og avsløringene rundt det dårlige arbeidsmiljøet på avdelingen for mediefag og tillitskrisen til ledelsen som årsak.

– En veldig krevende prosess

Dermed kan skolen gå glipp av mellom 20 og 40 millioner kroner. Utdanningsmiljøer som blir «sentre for fremragende utdanning» får nemlig mellom fire og åtte millioner kroner i året, fordelt over fem år. 

– Det er naturligvis synd for alle parter. Det sier seg selv, sier rektor ved Høgskulen i Volda, Johann Roppen, til Medier24.

– Det er en veldig krevende prosess å få gjennomslag for en søknad av denne typen. Vi har allerede vært gjennom et stort arbeid i pre-kvalifisering, og det nå nå gjenstår var ikke mindre arbeidskrevende, for å si det sånn, sier Roppen.

Johann Roppen, rektor ved Høgskulen i Volda.

– Når vi nå står midt oppe i en arbeidskonflikt, så kom vi i samråd med prosjektgruppen til at vi ikke får det til denne gangen, fortsetter han.

– Var ikke budsjettert med

Han er imidlertid klar på at pengene langt fra «var i boks» for skolens side.

– Dette er ikke penger vi har budsjettert med, for konkurransen er veldig hard. Vi var en av seks kandidater i finalen. Så det var langt fra spikret, sier Roppen.

Han forteller av Høgskulen i Volda har søkt én gang tidligere, men den gangen kom de ikke videre til finalen.

SFU-ordningen er en prestisjeordning for utdanning som ble opprettet i 2010, og tildeles «miljøer som allerede kan oppvise fremragende kvalitet og innovativ praksis i utdanningen, og som har gode planer for videreutvikling og innovasjon».

Et viktig krav er «formidling av oppnådde resultater og kunnskapsspredning».

Ordningen finansieres av Kulturdepartementet.

PS! Roppen bekrefter at forhandlingene mellom ledelsen og Audhild Gregoriusdotter Rotevatn og hennes advokat pågår fortsatt. Men han vil ikke kommentere hvor langt unna eller nærme hverandre partene befinner seg.

Powered by Labrador CMS