Kommunikasjonssjef Rune Alstadsæter i Høyre blir ny statssekretær for Erna Solberg.
Kommunikasjonssjef Rune Alstadsæter i Høyre blir ny statssekretær for Erna Solberg. (Bilde: Erik Waatland)

Høyres kommunikasjonssjef Rune Alstadsæter erstatter Sigbjørn Aanes: Blir ny statssekretær for Erna Solberg

- Jeg vil takke Sigbjørn for strålende innsats i regjeringsapparatet, og ønsker ham lykke til videre. Jeg kommer til å savne energien og de direkte tilbakemeldingene fra ham, sier statsminister Erna Solberg

I går ble det kjent at Sigbjørn Aanes går av som statssekretær og spinndoktor for statsminister Erna Solberg.

Allerede i dag er det klart at kommunikasjonssjef Rune Alstadsæter i Høyre erstatter Aanes.

Alstadsæter var mangeårig journalist i NRK før han begynte som seniorrådgiver hos SMK høsten 2014. I 2016 ble han kommunikasjonssjef i partiet - og nå bytter han altså beite igjen.

 

- Han bidrar med god kunnskap

I en melding fra regjeringen heter det:

Kongen har i statsråd i dag gitt statssekretær Sigbjørn Aanes avskjed i nåde fra 11. desember 2017. Samtidig ble kommunikasjonssjef Rune Alstadsæter utnevnt til statssekretær for statsminister Erna Solberg fra samme dato.

- Jeg vil takke Sigbjørn for strålende innsats i regjeringsapparatet, og ønsker ham lykke til videre. Jeg kommer til å savne energien og de direkte tilbakemeldingene fra ham, sier statsminister Erna Solberg i en pressemelding og fortsetter:

- Jeg er glad for at Rune Alstadsæter nå blir statssekretær ved Statsministerens kontor. Han bidrar med god kunnskap om regjeringens arbeid og partiets politikk, og verdifull erfaring fra pressen, sier Solberg.

I Medier24s sommerintervju med Alstadsæter ble han spurt om han kunne tenke seg å ta jobben til Aanes, noe han benektet den gang.

– Er det en jobb du kunne tenkt deg etter hvert?

– Nei. Jeg trives godt der jeg er. Og jeg ser hvor utrolig mye han jobber, så jeg er fornøyd med tingenes tilstand, sa han i sommer.

Nå ble det likevel tilfelle.

Til toppen