Sissel Randsborg bruker store deler av sommeren på å bade - og hundekos.
Sissel Randsborg bruker store deler av sommeren på å bade - og hundekos. (Foto: Privat)

Sommerpraten

Hun «tok livet» av Eminem i 21-nyhetene på TV 2: – Det var vondt

Sissel Randsborg forteller om sitt flaueste øyeblikk på jobb i Sommerpraten.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste kvinne ut er Sissel Randsborg, redaksjonssjef God morgen Norge/Mastiff.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

– Intenst, givende og mye Teams. Redaksjonen til God morgen Norge har daglig planlagt tre timer direktesending på hjemmekontor. I studio har det gått med litervis av Antibac, vi har holdt 2 meter avstand, programledere og gjester har sminket seg selv, og crewet har spritet ned flater, kamerautstyr og øresnegler gjennom hele morgenen.  Siden mars har fokuset vært å holde oss friske, følge anbefalingene og samtidig lage godt og relevant innhold.

– Hva er årets flause til nå? 

– Ingen store i farten, men mange ufarlige små. Jeg elsker lokalaviser, og de byr tidvis på en god latter. BAdesken finner dem; som da Trønder-Avisa meldte: «Vurderer å fly inn sesong-arbeidere for å plukke korona». Eller når NRK (selv de store gjør blemmer) refererer til fersk rapport: «Barnevernet støttet familier som ville sende barn til koronaskole». Tipper også noen humret godt da Budstikka meldte om «Begravelsesbyrå som delte opp ansatte».  

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2 Sarah Willand imponerer meg stadig vekk. Hun er tøff og tydelig, men rettferdig. Også må jeg alltid trekke frem gjengen i God morgen Norge. De løser alle oppgaver. Skikkelig dyktige og fine folk som er inspirerende å jobbe med.   

– Hva gjør du i sommer?

– Jeg bader! Uansett vær. Nå får jeg med meg familien ut i vannet også. De er landkrabber på vinteren. Det blir sjø og fjell – Sørlandet og Eggedal – fjellvann og saltvann. Også topper vi det med en liten seilbåt-tur i Lofoten med gode venner. Det blir magisk! 

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Prøver å koble litt av, men mobilen er med så det blir nyheter og sosiale medier gjennom døgnet. Jeg plukker nok også med meg litt papiraviser på min vei. Koser meg med dem på bryggekanten. Ellers Er det rett til Nyhetskanalen ved større nyhetshendelser.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Jeg bidro til «å ta livet» av Eminem for mange år siden da jeg jobbet i TV 2 Nyhetene. Det var en stille lørdagskveld på vakt i Bergen i 2000. 21-sendingen var i gang da det dukket opp en falsk CNN-nettsak om at Eminem var død. På rekordtid smalt vi sammen en tekst, ryddet plass i kjøreplanen og klippet bilder. Jeg ga tommel opp om at alt lå klart i kjøreplanen – og i samme sekund kjente jeg det i magen – dette gikk litt fort… Da jeg løftet blikket mot skjermen og så nyhetsanker Morten Sandøys øyne skjønte jeg det for sent å stoppe. Han var allerede i gang med å melde at Eminem var død. Det var vondt. Man lærer av slikt. 

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Gjør ditt aller, aller beste hver eneste dag. Husk at ingen oppgave er for stor og ingen for liten, vær ærlig og oppriktig – og ikke lat som om du kan ting du ikke kan.

Les flere Sommerpraten-intervjuer her!

Til toppen