BUZZIT-GENERATOR: Slike titler lager generatoren Hanne Jalborg står bak.
BUZZIT-GENERATOR: Slike titler lager generatoren Hanne Jalborg står bak. (Foto: Privat/fotomontasje)

Hun ville bare øve på programmering. Resultatet av det hun lagde, vil overraske en hel verden.

Her går du aldri tom for tittel-forslag.

«SE NY BUZZIT-TITTEL», står det på knappen. Og hvis du trykker på den, ja, du vil ikke tro hva som skjer:

Se der får du en ny tittel.

En ny tittel.

Og enda en ny tittel.

Sånn skal du visstnok kunne holde på nesten i det uendelige, forteller generatorsjef Hanne Halborg:

- Generatoren velger mellom tre typer titler eller setninger. Og jeg har skrevet en kode som gjør at ordene setningen er bygget opp av, velges tilfeldig hver gang man trykker på knappen. Dermed finnes det veldig mange mulige ordkombinasjoner og setninger, sier hun.

Jalborg er utdannet journalist og jobbet sist for Romerikes Blad. Hun sier om seg selv at hun har et spesielt driv for digital historiefortelling, data-analyser og visualiseringer - og studerer nå på den digitale skolen Hyper Island i Stockholm.

Buzzit-generatoren lagde hun for å øve på programmeringskunnskapene sine, inspirert av en lignende D2-generator som kom for en tid siden (sjekk den her…!).

- Jeg er journalist og ser at Buzzfeed-inspirert journalistikk brer om seg. Man kan si mye om den, men at titlene er enkle å gjenskape i en generator, setter jeg pris på, sier Jalborg.

Og med det har 25-åringen kanskje gjort seg attraktiv for norske aviser som ønsker å bruke kortere tid på å skrive titlene sine? (...eller trenger datakunnskaper til grundigere former for journalistikk og datadreven storytelling).

Buzzit selv har i hvert fall lagt merke til generatoren, og omtaler den slik på twitter:

Til toppen