DENNE GJENGEN stilte opp på selfie med statsministeren i helga.
DENNE GJENGEN stilte opp på selfie med statsministeren i helga. (Foto: Erna Solberg, Norge)

Hurra-selfie med statsminister: - Er de en del av Team Erna? Dette er journalistisk selvskudd!

SKUP-leder kritisk til artig-selfie med statsministeren. Hva mener du?

Søndag kveld ble dette bildet lagt ut på Facebook-profilen til frilansjournalist Juliane Kravik, og det ser da beviselig ut som om Erna Solberg selv tar bildet, under hennes valgkampstart og ferie i Nord-Norge denne helga.

Solberg har også for vane å ta selfies - skal vi tro et kjapt søk på Google.

Og det er selvsagt lov, når du er sjef for hele landet. Men hvor lurt er det av journalister å stille opp på et sånt jubelbilde?

- Huffda! Hva er dette?, kommenterte SKUP-leder Jan Gunnar Furuly på det originale bildet.

Originalposten er nå slettet, etter å ha fått flere hundre likes og en dunge kommentarer søndag kveld. Både positive og negative.

erna-selfie facebook

NRK-journalist Peter Svaar kommenterte bildet slik:

- Ser ut som en kritisk og uavhengig gjeng på valgkampåpning, det der!

Furuly følger opp overfor Medier24:

- Dette er ikke kult. Det er et journalistisk selvskudd. Og det burde alle kritiske journalister forstå.

- Det er forbausende å se at så mange journalister stiller opp på et slikt bilde. Hva er det de vil signalisere med det? At de er en del av Team Erna?, spør Furuly.

På bildet figurerer journalister og mikrofonstativer - bokstavelig talt - fra både VG, TV 2, NRK, NTB og VG. Vi har forespurt redaktørene for disse mediene for kommentar til hvorvidt dette er en uhøytidelig selfie eller uheldig stunt, så langt uten å få respons.

UHØYTIDELIG MORO eller LITT PÅ KANTEN - når halve pressen stiller opp på nordnorsk jubelvalgkampselfie med statsministeren?(Foto: Erna Solberg, Norge)

Posted by Medier24.com on 2. august 2015

Medier24 la ut bildet på vår Facebook-side sent søndag kveld som oppspill til debatt, og Aftenpostens nyhetssjef Henning Carr Ekroll skriver blant annet:

- Det er lov å ha det hyggelig på jobb. Men det betyr ikke at det er lurt å stille opp på et slikt PR-stunt. Symboleffekten er uheldig, og det kan brukes om noen ønsker å så tvil om profesjonaliteten til journalistene. Jeg vet at dette er dyktige folk med sterk integritet, men det vet ikke nødvendigvis alle som ser bildet.

NRK-journalist og NJ-tillitsvalgt Geir Bjarte Hjetland er mer positiv:

- Ser ikkje problemet, hyggeleg bilde. Jobben vår er alvorleg nok om vi ikkje skal ha lov til å ha det kjekt innimellom.

På posten kommenterer forøvrig Hans Christian Kaurin Hansson, rådgiver i Erna Solbergs stab og tidligere VG-journalist:

- Dette er ikke et "PR-stunt". Det var representanter for pressen som selv tok initiativ til dette bildet etter at vi hadde vært på reise sammen i Nordland i tre dager. Statsministeren hadde allerede tatt plass i flyet, like før avgang fra Stokmarknes lufthavn, og lot seg overtale til å bli med ut igjen for å bli med på bildet. En usedvanlig trivelig tur for øvrig - med utrolig mange gode møter i en flott del av landet vårt!

  • Medier24 kommer kanskje tilbake med mer om denne saken. 
Til toppen