DJ Howard aka Håvard Sylte lager radiokanal.
DJ Howard aka Håvard Sylte lager radiokanal. (Bilde: DJ Howard / Pressebilde)

Husker du 90-tallets DJ Howard fra NRK P3? Nå starter han sin egen 24-timers radiokanal på nett

Den splitter nye radiokanalen skal bære platepraterens eget navn og starter sendingene allerede 20. september. – En mann, en kanal, 24 timer i døgnet, sier Håvard Sylte, som han egentlig heter.

  • Saken er gjengitt med tillatelse fra Radionytt. Les flere saker fra Radionytt her.

DJ Howard ble kjent gjennom radioshow på Radio Oslofjord og NRK P3, og har de siste årene tilbrakt dagene på stranda i Spania.

 

Starter opp når NRK skrur av

Nå er han tilbake med egen radiokanal, 24 timer i døgnet, for 20. september starter den nye radiokanalen DJ Howard. 

– Det er helt tilfeldig på samme dag som NRK skrur av FM-senderne sine på Østlandet, sier Håvard Sylte i en ironisk tone.

Han blir den eneste programlederen på «DJ Howard», som har som slagord: En mann, en kanal, 24 timer i døgnet.

– Rett og slett djen som styrer lydsporet til dagen din, sier Sylte til radionytt.no. 

Misfornøyd med hit-fokus

DJ Howard var en superkjendis i Norge på 90-tallet og lagde radio som underholdte, provoserte og skapte liv. Da var målgruppa ganske ung, men nå blir det en pop-kanal for de over 30 år:

– På dagtid spilles det moderne hits blandet med poplåter du ikke har hørt på en stund. På kvelden skrur vi opp tempoet, og det blir hits og dance, sier Howard. 

– Jeg har lenge vært misfornøyd med hit-fokuset til en del kommersielle stasjoner. De kjører for safe, det blir for ensformig, det er ikke spennende nok å høre de samme hitene om og om igjen. Når jeg hører på radio, vil jeg kunne overraskes, utfordres og få denne gode følelsen det er når det spilles en låt du ikke har hørt på lenge, men som du kjenner du har savnet, sier han. 

– Ellers er jeg strålende fornøyd med at jeg ikke har pælmet platesamlingen min! Har hatt en herlig stund de siste månedene med å rippe plater, som ikke har sett dagens lys på lenge. Jeg lover bort mange halvveis bortglemte låtskatter. Jeg er heller ikke redd for å spille ballader og gamle norske låter blir det relativt mye av, sier han til Radionytt.

DJ Howard sier det blir direktesendinger hver ukedag, og egne DJ-relaterte sendinger på fredags- og lørdagskvelden; for eksempel direktestrømmet show fra klubber og gjestebesøk andre djer. 

Kanalen blir tilgjengelig på nett, blant annet via nettsiden DJHOWARD.NO 

– Når det gjelder stasjonen, så lanseres den på nett nå. Jeg bygger stein for stein. Så får vi se om det blir andre plattformer etter hvert. Jeg ville aldri satset bare på nett tidligere, men tidene forandrer seg -  og det gjør lyttevaner også.

– DAB er flott, men jeg tror internett har kommet for å bli, avslutter Sylte. 

PS! Dagbladet lagde ifjor et gjensyn med DJ Howard og HC, som du kan se her:

 

Til toppen