Fra styremøtet i Norsk Presseforbund fredag 17. juni.
Fra styremøtet i Norsk Presseforbund fredag 17. juni. (Foto: Gard L. Michalsen)

Hva skjer egentlig i Presseforbundets styre? Få med deg stort og smått fra dagens styremøte

Fredag holder NP årets andre styremøte. På agendaen står blant annet sitatstreken, nye PFU-medlemmer og Forbrukerombudets tilsyn med mediene.

Hva skjer, diskuteres og vedtas på styremøtene til Norsk Presseforbund?

Fredag møtes det omfangsrike styret til årets andre møte, og på agendaen står blant annet å velge medlemmer til PFU, diskutere Forbrukerombudets nye vaktbikkjerolle - og andre diskusjoner.

Medier24 vil følge fredagens møte, som normalt går for åpne dører.

Dog har det vist seg å være utfordrende å få presseforbundet - som selv er blant de fremste pådriverne for offentlighet i samfunnet - til å vise aktiv åpenhet om egne styremøter.

Hele tre ganger måtte Medier24 be NP om å informere om når styremøtene finner sted og sende ut innkallingene til pressen, før det skjedde. Før var heller intet å finne offentlig tilgjengelig om styremøtene, men nå opplyser NP også om styremøtenes datoer på Presse.no. At dette tok tid skal ikke skyldes motvilje mot åpenhet, men kapasitet og uklar kommunikasjon, har NP tidligere forklart. 

  • Følg møtet i livebloggen under, og formodentlig også i egne nyhetssaker utover dagen. 
  • Norsk Presseforbund er et fellesorgan for norske medieorganisasjoner og bedrifter, «for etiske og redaksjonelt faglige spørsmål», og jobber blant annet for presseetikk, ytringsfrihet og pressefrihet.
  • NPs viktigste og mest synlige oppgave er å drive og være sekretariat for Pressens faglige utvalg.
  • NPs eierorganisasjoner omfatter de fleste av bransjens organisasjoner og største bedrifter, inkludert Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, MBL, NRK, TV 2, Fagpressen, LLA, med flere.
  • Se mer på Presse.no.

Følg fredagens styremøte

Til toppen