BLIR EN AV DISSE ny sjefredaktør i Vårt Land? Kanskje, spådde Medier24 i januar.
BLIR EN AV DISSE ny sjefredaktør i Vårt Land? Kanskje, spådde Medier24 i januar.

Hvem blir ny sjefredaktør i Vårt Land? Jeg tipper en av disse får jobben

BLOGG: Men det kan selvsagt bli noen helt andre. Sjekk Medier24s forslag til ny toppsjef!

HELGE SIMONNES HAR gått av som administrerende direktør i Vårt Land, og gir seg snart som sjefredaktør også.

Med det er en epoke over, og han forlater snart konsernet Mentor Medier - hvis eksistens og vekst han selv kan ta en stor del av æren for, som redaktør, direktør og konsernsjef gjennom mange år.

gardsblogg

BLOGG-JANUAR: Medier24-redaktør Gard L. Michalsen har utfordret seg selv til å blogge og kommentere aktuelle tema hver dag i hele januar. Se flere kommentarer på Gards blogg.

HVEM SKAL TA OVER denne jobben? Det blir et meget interessant spørsmål. Da Simonnes gikk av som konsernsjef i fjor, skilte Mentor Medier konsernsjefjobben fra sjefsjobben i Vårt Land.

Mye tyder på at den delingen fortsetter, og at nåværende konsernsjef Per Magne Tveiten ikke er aktuell for å bli redaktør også.

Det er trolig naturlig, i et voksende konsern og utfordrende tider for bransjen. Både for avisa og konsernet vil det beste trolig være to dedikerte toppledere.

Samtidig som en avis som Vårt Land trolig er avhengig av en sjefredaktør med tung redaksjonell erfaring.

Flere medienyheter? Følg oss på Facebook:

MEN HVEM SKAL det bli? Her er mine beste tips, i mer eller mindre rangert rekkefølge.

Jeg kan selvsagt ta helt feil og den neste toppsjefen i avisa kan bli en helt annen.

Men jeg er ganske sikker på at flere av dem som står på denne lista vil være aktuelle kandidater:

geir arne bore

Geir Arne Bore (48)

Bore har vært ansvarlig redaktør i Drammens Tidende og har både presseerfaring og digital kompetanse.

Han kjenner også Vårt Land, hvor han har vært leder for samfunnsavdelingen. Det er ingen ulempe. Bore er forøvrig sønn av tidligere Vårt Land-redaktør Thor Bjarne Bore.

Geir Arne Bore søkte i sin tid jobben som generalsekretær i Norsk Presseforbund, og gikk for noen år siden av i Drammens Tidende da han ikke fikk NP-jobben. Etter det har Bore vært forretningsutvikler i programvarselskapet Conexus, og fra i sommer kommunikasjonssjef i Røde Kors. Bores erfaring fra flere organisasjoner teller også til hans fordel.

Hvis Bore vil forlate Røde Kors etter et halvt år, er han trolig blant de sterkeste kandidatene.

jan tore hamnoy 2

Jan Tore Hamnøy (37)

Jan Tore Hamnøy ble salgssjef i Vårt Land som 25-åring og jobbet i avisa i fem år, sist som kommersiell direktør. I 2008 ble han ansvarlig direktør i Haugesunds Avis, hvor han var til 2014. De to siste årene også som ansvarlig redaktør, og regiondirektør for Amedia Haugalandet. Hamnøy har med andre ord lang erfaring fra tunge toppjobber.

Hamnøy søkte i 2014 på rådmannsjobb i Haugesund, og gikk deretter av som publisher i avisa en tid etter at han ikke fikk den jobben. I desember 2014 startet han rådgivnings- og rekrutteringsfirmaet Hamnøy AS, som han har drevet siden.

Hamnøy har ikke redaksjonell erfaring som journalist, men har likevel både CV og erfaring fra Vårt Land som gjør at navnet trolig står på lista.

 

fredgjestad-700x450

Fred C. Gjestad (41)

Gjestad sluttet vinteren 2015 som nyhetsredaktør i Dagen, for å bli redaktør og daglig leder i lokalavisa Raumnes. De to nevnte jobbene er hans tyngste ledererfaring, men Gjestad har til gjengjeld lang redaksjonell og ikke minst digital erfaring fra Aftenposten TV og Multimedia. Gjestad har også solid akademisk bakgrunn med master i journalistikk, og studiepoeng i både statsvitenskap og medievitenskap.

Han kan være en mulig outsider til jobben, hvis han anses som aktuell. Og hvis han anses som aktuell, forlater han nok Raumnes-jobben til fordel for Vårt Land.

Nyhetsredaktør Magne Henriksen. Lansering av tilfluktshjem.no

  • Til slike jobber er det ofte interne kandidater, men i Vårt Land er det kanskje ingen tydelig «kronprins». Nyhetsredaktør Magne Henriksen (42) har bare to års erfaring fra Vårt Land, men til gjengjeld lang erfaring som journalist og mellomleder fra både store aviser og TVNorge. Han kom til Vårt Land fra nyhetsredaktørjobb i Moss Avis, og en NK må normalt alltid regnes som en potensiell kandidat til slike topplederjobber.

trygve willer jordheim
  • I så måte er kanskje Trygve Wille Jordheim (36) en vel så aktuell intern kandidat. Jordheim er den yngste på vår liste, men har jobbet snart ti år i Vårt Land, som både journalist, vaktsjef, reportasjeleder, Tro og kirke-redaktør og nå nyhetssjef. Tro og kirke er som kjent et ikke uviktig felt for avisa. Jordheim er utdannet journalist og har både grunnfag og mellomfag i kristendom fra Menighetsfakultetet.

kristin steien bratlie
  • En annen intern kandidat, riktignok fra konsernet, kan være Kristin Steien Bratlie (39). Hun er organisasjons- og utviklingsdirektør i Mentor Medier, samtidig som hun er redaktør i Klar Tale. Kan hende er hun klar for større oppgaver. Og kan hende er det viktig med en kvinnelig redaktør i nettopp Vårt Land?

hanna relling berg
  • En kvinnelig outsider fra distriktet kan være Hanna Relling Berg (57). Relling Berg har i åtte år vært ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten, hvor hun har vært ansatt siden 1985. Regionavisa står sterkt og ligger langt framme digitalt. Hanna Relling Berg har både erfaring, journalistisk tyngde og kompetansen som kan bli nødvendig i Vårt Land - hvis hun anses som aktuell. Og har lyst på fem nye år i ny topplederstilling?

Vebjørn Selbekk vinteren 2015. (Foto: Persian Dutch Network, Wikimedia Commons)
Vebjørn Selbekk vinteren 2015. (Foto: Persian Dutch Network, Wikimedia Commons) Foto: Persian Dutch Network, Wikimedia Commons

Hva med Dagen og Selbekk?

Sist, men ikke minst: Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk (46) må på lista. Noen vil mene det er en helt utopisk tanke, men det mente sikkert mange før Dagen og Magazinet ble fusjonert i 2008 også, og Selbekk overtok for den nye avisa i 2010.

Selbekk har dessuten meldt seg inn i statskirken, og har de siste årene blitt mer «mainstream». Eller kanskje rettere sagt: Samfunnet har nærmet seg Selbekk, ikke minst rundt karikaturstriden.

Derfor anses han nok ikke som like kontroversiell som før. Men Selbekk er fortsatt en karismatisk og engasjerende redaktør. Noe Vårt Land kanskje trenger.

Denne «utopien» er imidlertid ikke bare et spørsmål om ansettelser. Men kanskje vel så mye om hvor mange kristne aviser Norge har plass til. Er tiden inne for å samle Kristen-Norge i én, felles dagsavis?

Det blir i hvert fall spennende å se. Har vi glemt noen? Eller har du andre tilbakemeldinger? Si din mening i kommentarfeltet.

Svaret får vi trolig tidligst i februar. Stillingen er lyst ut, med søknadsfrist 20. januar og Hodejegerne som hodejegere.

Til toppen