Fjorårets vinnere av Den store journalistprisen - Anders Sømme Hammer og Kristin Solberg.
Fjorårets vinnere av Den store journalistprisen - Anders Sømme Hammer og Kristin Solberg. (Foto: Kjersti Løken Stavrum)

Hvem fortjener «Den store journalistprisen» neste år?

  • Endret

Nå er det på tide å tenke på gode kandidater - før to uker er gått av det nye året går fristen ut for å melde inn forslag.

Det skriver Norsk Presseforbund på sine hjemmesider.

Den store journalistprisen skal deles ut på Norsk Journalistlags landsmøte 10. mars. Det medfører en tidligere nominasjonsfrist enn før; allerede 12. januar.

Den store journalistprisen, som er på 100 000 kroner, deles ut gjennom Norsk Presseforbund. Bak prisen står NJ, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening, NRK, TV 2 og Fagpressen.

I år er det en ny jury som skal kåre vinneren. Disse er Silje Hovland (TV 2 Nyhetskanalen, ny), Annette Groth (NRK, gjenvalg) Christian Lura (Bergens Tidende, gjenvalg, oppnevnt av NJ), Hildegunn Amanda Soldal (Dagbladet, ny oppnevnt av MBL), Aina Johnsen Rønning (Advokatbladet, gjenvalg, oppnevnt av Fagpressen), Harald Stanghelle (Aftenposten, ny, oppnevnt av NR) og Kjersti Løken Stavrum (NP).

Harald Stanghelle er også ny leder av juryen.

Den store journalistprisen utdeles gjennom Norsk Presseforbund og skal gå til en medarbeider, eller en gruppe medarbeidere, som i løpet av siste år har gjort en særlig prisverdig innsats på journalistikkens område. Hensikten med prisen er å oppmuntre til og hedre kvalitet i journalistikken. Det kan være belønning for en enkeltstående prestasjon eller for journalistisk innsats over tid.

Prisen er på 100.000 kroner og kan gå til medarbeidere i alle typer medier. Prisen finansieres av Norsk Presseforbund, Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening, Den Norske Fagpresses forening, NRK og TV 2.

Fjorårets vinnere av Den Store Journalistprisen var frilansjournalistene Anders Sømme Hammer og Kristin Solberg. De fikk prisen for fremragende utenriksjournalistikk i særlig farlige områder. Her er listen over tidligere vinnere.

Til toppen