Aber Bergen, MTGs nye dramasatsing for TV3, Viafree og Viaplay.
Aber Bergen, MTGs nye dramasatsing for TV3, Viafree og Viaplay. (Foto: MTG)

Hvordan går det når TV3 skal lage norsk advokatkrim? I dag får vi svaret når «Aber Bergen» har premiere

Mammon-skaper Gjermund S. Eriksen med ny TV-serie. Sjekk trailerne her!

Med høst og mørke kvelder kommer spennende nye formater - og dyre TV-serier.

Tradisjonelt er det NRK og TV 2 som har brukt store penger på å lage norskproduserte dramaserier, men i år har også TV3 kastet seg med i konkurransen - med konseptet hardt advokat-drama på norsk.

Bak serien står Mammon-skaper Gjermund S. Eriksen, som fikk kritikk for mye i nevnte NRK-serie. Anmeldelsene har så langt vært både og, mest og fra Dagens Næringsliv denne uka:

- Som det var med «Mammon», mangler «Aber Bergen» normalen vi kan måle galskapen mot. Hovedpersonene defineres med sine mest outrerte trekk; vi leter etter personligheten bak overflaten, men det skal nok flere enn to episoder til for å finne den, skriver Øyvor Dalan Vik.

Litt yngre NRK P3 er mer optimistisk, der Sigurd Vik skriver at dette er noe så sjeldent som en munnrapp norsk advokatkrim.

Og:

- Etter kun å ha sett to episoder av Aber Bergen, merkes det at jeg gleder meg til neste episode.

Se trailer 1: 

Er Bergen Norges fineste by? Det synes ikke Erik Aber.

Posted by TV3 Norge on 8. september 2016

Sex, spill, lov og rett

Det er mye av alt som en kan mistenke fins i Bergens outrerte advokatmiljø i dette eventyret. Slik beskriver TV3 selv serien:

Erik Aber (Odd Magnus Williamson) er en av Bergens – og landets – hvasseste forsvarsadvokater. Elea Bergen (Ellen Dorrit Petersen) likeså.

Hun er fra Bergen, og Erik flyttet dit etter studiene for å starte et advokatfirma med sin store kjærlighet.

Hell i spill, ulykke i kjærlighet, sies det - nå er advokatparet separert.

I premieren av Aber Bergen blir vi kastet rett inn i høyesterett, der Erik Aber står ansikt til ansikt med en full rettsal og skal forsvare sin beste venn – som står som hovedtiltalt i en drapssak.

Forruten de nevnte hovedrollene, møter vi flere profilerte skuespillere:

Hege Schøyen spiller eksentrisk ordfører i Bergen, Hans Olav Brenner gjør rollen som forsvarsadvokat for Haukeland Sykehus, Bjarte Hjelmeland trer inn i rollen som seg selv på en mesterlig måte, og Gard Eidsvold ikler rollen som både riksadvokat og Elea Bergens elsker. 

  • Aber Bergen har premiere i kveld torsdag 22. september klokken 21.55 på TV3.

...og for deg som er skeptisk:

- Hjelp, vi lager norsk advokatserie! skriver film- og seriebloggen op-5.no. Der skal nemlig de to juristene og ivrige tvitrerne Magnus Forsberg og David Magnus Myr skrive en recap etter hver episode. Den kan man om mulig glede seg minst like mye til. 

Se også - TV3s promo med musikk fra Sivert Høyem: 

Til toppen