TAKKET AV: I januar 2015 ble Alf Hildrum takket av som TV 2-sjef, etter en lang karriere i både A-pressen og TV 2. Her sammen med daværende kulturminister Thorhild Widvey (t.v.), og Hildrums kone Anne Setsaas.
TAKKET AV: I januar 2015 ble Alf Hildrum takket av som TV 2-sjef, etter en lang karriere i både A-pressen og TV 2. Her sammen med daværende kulturminister Thorhild Widvey (t.v.), og Hildrums kone Anne Setsaas. (Arkivfoto: Gard L. Michalsen)

I dag ble Hildrum takket av med hele gjengen til stede. Se bildene her!

Hele Medie-Norge og halve politikken til stede på markeringen.

[wzslider autoplay="true" interval="4000" height="600" info="true" lightbox="true"]

  • Trykk på bildene for å bla i bildegalleriet, og se større bilder!

Tirsdag ettermiddag var det champagne, eplemost, musikk og mini-talkshow hos TV2 på Karl Johan i Oslo.

Alf Hildrum ble takket av etter åtte år som konsernsjef med både høytidelige ord, latter. Og ikke minst: Mange fra hans store nettverk gjennom flere tiår som medieleder og toppsjef.

Talkshow med God morgen, Norge

Scenen var satt som et talkshow med programlederne Signe Tynning og Jan Øyvind Helgesen, der Hildrum selv ikke fikk være på scenen så mye av tida. Men det ble stort sett snakket om ham. Og litt fikk han si selv, helt i starten:

- Jo - nå får jeg en myk avslutning. Jeg skal være konsulent i et par måneder. Og så får vi se. Men etter 33 år som toppleder, blir det greit å slippe ledermøter, personalsaker og mas fra media, sa Hildrum muntert fra scenen.

Blant de som hilse ham og snakke, var naturlig nok TV2s danske styreleder Hans Carstensen.

- Hildrum har styrket TV2s posisjon, sørget for flere inntektskilder og ikke minst: Styrket dekningen for TV2s hovedkanal, sa Carstensen. Og snakket dessuten litt om både fotballkamper, laksefiske og fiske etter laks.

Konsernsjef Steffen Kragh i Egmont fortalte litt av historien rundt den gangen tre eiere ble til to, og Schibsted ble kjøpt ut; noen år før Egmont kjøpte hele kanalen fra A-pressen. Han, som alle, beskrev Hildrum som en god leder.

- Han var dyktig. Erfaren. Og flittig, sa Kragh.

Også A-pressetida

Men ikke bare TV2-sjefen ble takket av. Gjennom mange år var Alf Hildrum konsernsjef i A-pressen. Viktige personer fra den tida fortalte også historier og minner.

- Alf var ambisiøs, målrettet og besluttsom. Og det siste kunne være et problem for oss i blant. Men likevel var det nok bra for LO som eier og A-pressen som konsern, sa Hågensen.

- Men han var jo økonom, blåruss. De liker du jo ikke alltid?, spurte Jan Øyvind Helgesen til Hågensen.

- Joa. Men har var ikke helt lik alle døm andre. Det er problemet med økonomier, hvis dem blir for like, smilte Hågensen.

Det var rett og slett mye skryt å få. Som fra mangeårig konserntillitsvalgt Bodil Werner i Amedia, tidligere A-pressen:

- Alf er en sammensatt person. Han er siviløkonomen, politikeren, journalisten og mediepersonligheten. Et enormt nettverk hadde han, sa Werner.

- Men det var ikke bare enkelt. Han kunne være en skikkelig stribukk. Men - han var en mann som fikk det til!, mimret Werner.

Hva nå?

Etter «talkshowet» var det tid for flere gratulasjoner, tapas og smalltalk. En naturlig nok populær Alf Hildrum forteller kort til Medier24 litt om hva planene hans er nå, etter et par måders konsulentoppdrag for TV2 i vinter: 

- Jeg skal ikke ha noen jobb, i hvert fall. Men jeg vil gjerne engasjere meg i noe samfunnsrelatert, hvis det er behov for det.

- Politikk?

- Nei, ikke i form av et parti eller lignende. Men vi får se.

- Og du skal ikke til First House?

- Nei, det er helt sikkert, har jeg sagt tidligere. Jeg kan ikke tenke meg å begynne å fakturere timer nå!, smiler Hildrum.

Til toppen