Kulturredaktør i Vårt Land, Alf Kjetil Walgermo, forsiden av dagens bilag er innfelt. Foto: Tone Leksbø / Skjermdump Vårt Land
Kulturredaktør i Vårt Land, Alf Kjetil Walgermo, forsiden av dagens bilag er innfelt. Foto: Tone Leksbø / Skjermdump Vårt Land

Vårt Land lanserer eget bokbilag: - Det er godt å være motstrømsavis, sier kulturredaktør Alf Kjetil Walgermo

- Vi har et håp om at vi kanskje skal få både noen flere abonnenter og større annonsetrykk ut av dette, sier han.

Mange av landets redaksjoner kutter i kulturstoff og litteraturkritikk. I Vårt land har de bestemt seg for å gå andre veien, og i dag lanserte de sitt eget bokbilag, som skal utgis hver fredag. 

Ambisjonen er å få på plass 16 sider hver uke, ifølge kulturredaktør i Vårt Land, Alf Kjetil Walgermo

- Det er godt å være motstrømsavis, sier Walgermo til Medier24. 

 

Vil gi leserne det de vil ha 

Walgermo og resten av Vårt Land ønsker å løfte fram litteraturkritikk, og understreker at det er et saksfelt som har vært viktig for avisa siden oppstarten rett etter krigen. 

- Litteratur har vært et viktig felt for Vårt Land siden vi ble startet. Både sakprosa og skjønnlitteratur har verdispørsmål og eksistensielle sider som vi er opptatt av, sier han og legger til: 

- I tillegg vet vi at leserne våre er interessert i litteratur, det viser både formelle og uformelle undersøkelser. 
 
I starten kommer de til å kjøre ut bilaget på papir, men utover høsten er planen å gjøre bilaget heldigitalt, og gi det ut som bilag til e-avisa. Sakene vil også bli tilgjengelig på vl.no - hovedsakelig bak betalingsmur. 
 
 

Håper det vil gi nye abonnenter

Per i dag er det 1,5 stillinger som jobber med prosjektet i Vårt Land, Walgermo og nyansatt journalist/redaksjonssekretær Lars Petter Sveen. I tillegg har de en rekke eksterne skribenter og får låne ressurser fra avisas kulturavdeling. 
 
Forsiden er laget av Stian Hole og designet er laget av Vårt Lands egen Aud Gloppen. 
 
Walgermo sier han håper bilaget vil bidra til økte inntekter til Vårt Land. 
 
- Vi har et håp om at vi kanskje skal få både noen flere abonnenter og større annonsetrykk ut av dette, sier han.
 
Når det kommer til konkurransen, som i all hovedsak kommer fra Klassekampens lørdagsbilag om litteratur, tror han litt konkurranse kan være sund for dem begge. 
 
- At vi som meningsbærende aviser gir hverandre litt vennlig konkurranse, det tror jeg alle tjener på. Men det føles bra å komme ut en dag før, sier han. 
Til toppen