Kontorsjef Philippa Clark og redaktør Baard Larsen. Bildet er gjengitt med tillatelse.
Kontorsjef Philippa Clark og redaktør Baard Larsen. Bildet er gjengitt med tillatelse. ( Foto: Liv-Torill Heen Espeland)

I dag relanserer Frolendingen nettavisa si. Redaktør Baard Larsen håper det vil hjelpe dem med å nå flere yngre lesere

- Foreløpig har vi fått en del tilbakemeldinger på at den er enklere å bruke og enklere å lese, sier en fornøyd redaktør. 

Leserne til avisa Frolendingen ga tilbakemelding om at den gamle nettportalen var lite brukervennlig og hadde et for enkelt utseende. I tillegg hadde den få muligheter til å plassere annonser. 

Det gjorde at redaktør Baard Larsen bestemte seg for å ta grep - og redesigne og oppdatere hele nettavisa. Den nye utgaven av avisa lanseres i dag. 

- Jeg synes det har gått veldig greit så langt. VI har fått den skikkelig opp og gå, det er litt småmangler her og der, men det får vi på plass i løpet av uka, sier Larsen til Medier24. 

 

Vil trekke yngre lesere

Larsen forteller at de sliter noe med økonomien, men at han håper investeringen vil lønne seg på sikt.

Med den nye løsningen kan de publisere nyheter mer løpende, bruke mer video og det blir enklere for journalistene å legge inn bildekaruseller. 

Han sier at tilbakemeldingene fra leserne så langt har vært positive. 

- Foreløpig har vi fått en del tilbakemeldinger på at den er enklere å bruke og enklere å lese. Det siste er spesielt viktig for oss, siden snittalderen på leserne våre er jo godt over pensjonistalder, sier Larsen lattermildt

Han håper at den nye nettsatsningen skal hjelpe med å nå noen av de yngre menneskene i kommunen. 

- Målet er å kanskje klare å hanke inn noen av de yngre leserne. Det bor rundt 5.800 mennesker i kommunen, og mange av disse er barnefamilier, sier Larsen. 

 

Har søkt innovasjonsstøtte

Larsen forteller at han har søkt om støtte til prosjektet gjennom den nye støtteordningen for innovasjon, som regjeringen lanserte i forbindelse med statsbudsjettet for 2018. 

- Jeg har søkt innovasjonsstøtte, men ikke lagt de pengene inn i budsjettet. Så om de dukker opp, blir det en slags bonus for oss, sier han.

Hvorvidt det kommer inn penger vil bli avklart i løpet av høsten. 

Til toppen