Veslemøy Rysstad, Mediebedriftenes Landsforening og prosjektleder Avis i skolen.
Veslemøy Rysstad, Mediebedriftenes Landsforening og prosjektleder Avis i skolen. (Foto: MBL)

I dag starter Avisuka 2016 - med en halv million aviser på norske skolepulter

1431 skoler med 85.500 elever får dagsferske aviser, arbeidsoppgaver og opplæring i redaksjonelle verdier.

131 lokalaviser er med på det årlige undervisningsoppleget, som skjer i regi av Avis i skolen og Mediebedriftenes Landsforening.

- Norske medier og journalistikk som går i dybden, slåss om oppmerksomheten hos barn og unge som har lett tilgang til mengder av informasjon gjennom nettet, sier prosjektleder i Avis i skolen, Veslemøy Rysstad, i en melding om prosjektet.

- Med Avisuka 2016 vil vi øke forståelsen for redaksjonelle medier, kildekritikk og den frie og uavhengige presse. Ikke minst ønsker vi å by på god journalistikk, sier hun.

Avis i skolen er en del av Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og skal inspirere til leselyst, demokratiforståelse og engasjement gjennom skoleåret innenfor skolenes kompetanseplaner.

I Avisuka 2016 får elevene oppgaver knyttet til journalistikken som er tilrettelagt fagplanene for 4., 6., og 9. klassetrinn.

Lokalavisen er grunnstammen i opplegget enten elevene jobber med den på nett eller papir.

Noen klasser velger også å gjennomgå flere forskjellige aviser i løpet av avisuken, blant disse er særlig Aftenposten Junior og Klar Tale populære med ekstraopplag på henholdsvis 43.000 og 13.000 for skolene.

Avis i skolen har også flere digitale læringsressurser på vei, slik at skolene kan benytte flere læringsressurser tilknyttet redaktørstyrte nyhetsmedier året igjennom.

Det siste er gratis publiseringsverktøy for alle skolene som vil lage digital skoleavis, melder MBL.

Til toppen