Geir Håkonsund - her fra tiden som profilert programleder på TV 2.
Geir Håkonsund - her fra tiden som profilert programleder på TV 2. (Bilde: TV 2)

FOLK

I fjor sluttet Geir Håkonsund etter 12 år i TV 2. Nå har han startet eget selskap - og lager valgkampfilmer for Frp

- Det er interessant og lærerikt å være på den andre siden, sier den profilerte tidligere programlederen. Flere av videoklippene går «viralt» med flere hundre tusen visninger.

Geir Håkonsund (34) var blant de mange som tok sluttpakke i TV 2 i fjor. Da etter å ha jobbet i kanalen siden 2004 - med både nyheter, underholdning, God kveld Norge, portrettprogrammer, med mer.

Siden har han holdt en forholdsvis lav profil, men har litt i det stille bygget opp sitt eget produksjonsselskap, DELTO.

Hvor han utvikler egne konsepter for TV og nett - og har blant annet fått en større kontrakt med Fremskrittspartiet om videoproduksjoner.

Disse filmene har i hovedsak blitt publisert på Facebook, og flere av dem fått over 100.000 sidevisninger. 

 

En av filmene Håkonsunds selskap har produsert for Frp: 

Vedlikeholder Norge

Jeg er mest stolt over at vi vedlikeholder landet vårt, sier Ketil Solvik-Olsen. Tiden er ikke inne for å bytte samferdselsminister. Lik og del hvis du er enig. 👍

Posted by Fremskrittspartiet FrP on 16. juli 2017

 

- Jeg har dekket valg på en eller annen måte i TV 2 siden 2005,  og det er både interessant og lærerikt å være på den andre siden, sier Håkonsund om det han nå gjør.

Tidligere programleder, nå gründer av eget produksjonsselskap. Foto: TV 2

- I en tid hvor store deler av valgkampen gjøres på sosiale medier er jeg veldig glad for å ha fått tilliten fra Fremskrittspartiet til å jobbe for dem. Jeg registrerer at det har vært stor interesse fra bransjen for å jobbe med politiske partier - og jeg håper å gjøre mitt beste for at kundene mine er fornøyde med jobben, fortsetter han.

Foruten videoproduksjon gjør Håkonsund rådgivning og pressehåndtering for kjente profiler - blant andre Trude Drevland, som i disse dager kommer tilbake i rampelyset på «Skal vi danse».

Dermed var han til stede på TV 2s høstlansering også i år denne uka, om enn i en litt annen rolle enn tidligere. Og Geir Håkonsund sier mye godt om sin tidligere arbeidsgiver:

- Jeg er veldig glad for alt jeg lærte gjennom årene i TV 2. Heldigvis møter jeg mange tidligere venner, kolleger, kontakter og kilder i min nye tilværelse. 

Til toppen