Iselin Michelsen er blant deltagerne når programleder Mattis Mjåseth skal kåre Norges smarteste realitydeltaker.
Iselin Michelsen er blant deltagerne når programleder Mattis Mjåseth skal kåre Norges smarteste realitydeltaker. (Jan Magnus Weiberg-Aurdal/NENT)

I høst skal Norges smarteste realitydeltager kåres: – Folk vil bli overrasket

Den tidligere Paradise Hotel-deltageren Iselin Michelsen er blant dem som skal testes i Viafrees nye quizprogram. – Kanskje folk får et annet inntrykk av meg, sier hun til Medier24.

Det nye programkonseptet Norges smarteste realitydeltaker var blant nyhetene da Nordic Entertainment Group (NENT) lanserte sitt høstprogram mandag.

– Hva er Norges høyeste fjell? Og hvordan fortsetter «mellom bakkar og berg…» Dette er spørsmål man må kunne svaret på om man skal krone seg med tittelen «Norges smarteste realitydeltaker.», heter det i omtalen til NENT. 

Programmet - som får sin premiere på Viafree seinere i høst - vil bestå av en duell i hver episode mellom to tidligere realitydeltagere. Etter fem runder blir deltakernes poengsum plassert på et scoreboard, og etter alle episodene kårets Norges smarteste realitydeltager.

Blant de som skal ut i quizilden er Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe, Siv Meyer og Ulrik Giske fra årets sesong av Ex on the beach og Melina Johnsen og Iselin Michelsen.

 

Iselin Michelsen: – Jeg er stolt

Sistnevnte innrømmer overfor Medier24 at hun var litt skeptisk til å være med.

Iselin Michelsen på NENTs høstlansering.
Iselin Michelsen på NENTs høstlansering. Foto: Jan Magnus Weiberg-Aurdal

– Jeg tenkte litt over det før jeg takket ja. Jeg liker jo quiz, men hvis jeg taper så er det så utrolig kjedelig. Men da jeg kom til innspillingen, så var jeg skikkelig fit for fight. Jeg hadde bestemt meg for å naile det, sier Iselin Michelsen. 

Den tidligere Paradise Hotel-deltageren vil naturlig nok ikke avsløre hvordan det gikk, men sier likevel følgende:

–  Jeg er stolt av min deltagelse. Det kan jeg si. Jeg blir stemplet som dum hele tiden, men kanskje folk får et annet inntrykk av meg etter dette programmet, sier Michelsen. 

 

Mjåseth: – Vi skal gå vitenskapelig til verks

Mattis Mjåseth fra NRJ skal lede programserien - og gleder seg stort til å vise det frem.

– Dette er noe helt nytt. Vi skal gå vitenskapelig til verks og rett og slett finne Norges smarteste realitydeltager. Akkurat som tittelen sier det. Men vi skal også finne den dummeste, sier Mjåseth til Medier24.

Han forteller at programmet både vil knuse og kanskje bekrefte noen av mytene om at realitydeltagere ikke er de smarteste.

– Jeg ble veldig overrasket selv av flere av deltagerne. Det er flere som gjør det overraskende godt. Så er det andre som leverer som man skulle forvente, sier Mjåseth. 

Han tror også seerne vil bli overrasket.

– Ja, jeg tror mange vil bli overrasket. Både ved de tenker «hæ, visste du ikke det?» eller «hva, kunne du faktisk det?». 

– Jeg tror også programmet vil bli en snakkis. Vi har også lagt det i et sånt tempo at seerne kan quizzes mot realitydeltagerne, og finne ut hvem du er smartere eller dummere enn, forteller Mjåseth.

Hva så med hans eget kunnskapsnivå

– Jeg føler selv jeg kommer heldig ut av det, men jeg har også selvsagt lest alle spørsmålene og svarere på forhånd. Det er lettere å hånle av deltagerne hvis du kan svarene på forhånd, sier Mjåseth og ler. 

Se intervju med Linni Meister og Charter-Svein her: 

Norges smarteste realitydeltager:

«Hva er Norges høyeste fjell? Og hvordan fortsetter «mellom bakkar og berg…» Dette er spørsmål man må kunne svaret på om man skal krone seg med tittelen «Norges smarteste realitydeltaker.» I hver episode møtes to realitydeltakere til duell der intelligens og kunnskap testes i ulike kategorier. Etter fem runder ender deltakernes poengsum på et scoreboard. Scoreboardet følger hver episode til det til slutt står igjen med én vinner som kan titulere seg som Norges smarteste realitydeltaker. 

Programleder for serien er Mattis Mjåseth fra NRJ, og gjennom høsten quizes deltakere som Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe, Melina Johnsen og Iselin Michelsen, samt Aleksander Sæterstøl og Erik Sæter. I tillegg deltar blant andre også Siv Meyer og Ulrik Giske fra årets sesong av Ex on the beach.»

Premiere i høst på Viafree.

Til toppen