ØYULF HJERTENES blir etter alt å dømme ny sjefredaktør i Bergens Tidende.
ØYULF HJERTENES blir etter alt å dømme ny sjefredaktør i Bergens Tidende.

I løpet av uka får BT trolig ny sjefredaktør. Og alt tyder på at det blir denne mannen

Øyulf Hjertenes blir etter alt å dømme snart ansatt som sjefredaktør i Bergens Tidende. 

I vår ble det klart at Gard Steiro forlot Bergens Tidende for å bli nyhetsredaktør i VG, etter rundt fire år i jobben. Og BT måtte jakte ny ansvarlig redaktør.

Nå nærmer denne avklaringen seg:

Etter hva Medier24 forstår, ligger alt til rette for at beslutningen fattes på et styremøte denne uka.

Medier24 har snakket med flere kilder i og rundt Bergens Tidende og Schibsted. Og alle piler peker mot at det blir Øyulf Hjertenes (35) som blir BTs neste sjefredaktør.

Dermed blir det også her en mann - i et Schibsted som preges av mange mannlige redaksjonelle toppledere.

Riktignok med mange kvinnelige mellomledere, og sjefer på merkantil side. For eksempel er Siv Juvik Tveitnes administrerende direktør i Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad.

Det var BA/Vest24 som i sommer første gang pekte på Øyulf Hjertenes som en aktuell kandidat til jobben.

Hjertenes er 35 år og kommer fra Florø, er utdannet innenfor økonomi og har bekledd en rekke posisjoner i Bergens Tidende siden 2005. I dag er Hjertenes utviklingsredaktør, men skriver jevnlig også kommentarer og artikler.

- Ser fram til avklaring

På spørsmål fra Medier24 mandag morgen ønsker Hjertenes ikke å kommentere saken, men henviser videre til styret.

Den mektige styreleder i Bergens Tidende og administrerende direktør i Schibsted Norge, Didrik Munch, har mandag morgen ikke besvart våre henvendelser per sms eller telefon.

Klubbleder Dag Idar Tryggestad i BT ønsker heller ikke å kommentere spekulasjonene rundt hvem som blir ansatt, men bekrefter at de også venter en snarlig avklaring:

- Vi håper og tror det kan skje raskt. VG trenger Gard Steiro, og vi trenger å få en ny sjef på plass. Gard står løpet ut, men det er klart at en del beslutninger velger han å ikke ta nå som han er på vei ut, sier Tryggestad.

Stiftelse med vetorett

Styremøtene i slike sammenhenger er som kjent gjerne rene formalia, mens den reelle beslutningen tas i konsernledelsen. Men det er ikke bare styret som formelt skal mene noe om redaktørjobben.

Også den selveiende J. W. Eides Stiftelse får si sitt, og har som en av sine to hovedoppgaver å godkjenne valg av ansvarlig redaktør. Stiftelsen ble, som vi kan lese mer om på BT.no, dannet i 1985 og har «som formål å sikre og fremme Bergens Tidende som en frittstående, liberal, borgerlig og partipolitisk uavhengig avis».

  • Medier24 kommer tilbake med mer om denne saken mandag eller senere denne uka.

 

Til toppen